avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Qipper

Activitate Qipper

În urma unui accident cu pagube materiale în care am fost implicat cu un tractor marca UTB 445 DT având atașată o remorca agricola , mi-a fost reținut permisul pana la data soluționării dosarului penal întocmit pe numele meu pentru tractarea unei remorci neimatriculate. Sunt șanse sa scap ?
Mi-au dat dovada cu drept de conducere pe 15 zile .
Răspuns la discuția Tractor cu remorca
Sunt în aceeași situație cu a dvs . Mi-au luat permisul pe motiv ca am tractat o remorca neinregistrata. Tractorul e înregistrat . Mi-au dat dovada cu drept de conducere pe 15 zile

Valika70 a scris:

Update
In final dosarul a fost clasat de procuror, tractorul fiind inregistrat la primarie ca si tractor agricol, cf codului rutier nu este considerat autovehicul deci nu pot fi cercetat ca am pus in circulatie un autovehicul cu permis necorespunzator.

Chiar si cf noului cod rutier este suficienta categoria B pt a conduce tractor agricol cu remorca OCAZIONAL pe drumul public intrucat nu exista nici un articol care sa interzica tractarea unei remorci sau mai multe avand categoria Tr

Masa maxima admisa nu este limitata in nici un fel la tractoare, doar ce cele rutiere care pot fi conduse cu cat B, nefiind cazul meu

Aviz amatorilor aflati in acceasi situatie