avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate adryan289

Activitate adryan289

Buna ziua,

Recent am participat la o licitatie publica pentru un apartament pe care am si castigat-o. Inca nu am facut viramentul sumei de bani ca sa dobandesc certificatul de adjudecatar, acest pas trebuie facut conform legii in 30 de zile de la data castigarii. Astazi am aflat de la presedintele de asociatie ca terenul pe care este contructia este in litigiu (mai precis cineva de la sc1 a dorit sa vanda si nu a reusit). Apartamentul in cauza se afla la scara 2. Mentionez ca in Publicatia de vanzare apare si un Extras de CF pt informare din luna Iunie 2021 unde la capitolul Sarcini NU apare nimic mentionat de acest litigiu, apare doar litigiul cu debitorii ca nu au achitat creditorului suma de bani. Procesul cu terenul ar fi de acum 2 ani.
Executorul judecatoresc a confirmat expres la inceputul licitatiei ca acest imobil se vinde LIBER DE SARCINI.

Sincer eu as vrea sa intru in posesie, sa-l intabulez (sa-l inscriu la CF) si apoi sa-l vand cat mai repede ca sa nu raman cu el blocat pana la finalizarea procesului pe teren.
Credeti ca la vanzarea mea notarul va putea bloca cumva tranzactia? Din moment ce in iunie 2021 pe CF nu aparea nicio alta sarcina, cumva ar putea aparea o luna jumate mai tarziu cand voi vinde eu? Cumva notarul ar putea investiga/verifica actele altfel decat a investigat executorul judecatoresc?
Răspuns la discuția Partaj concubinaj - risc sau nu?
Si in cazul in care ma voi casatori cu ea sa zicem intr.o luna, doua , sa inteleg ca nici atunci nu va avea parte la casa deoarece este luata inaintea casatoriei, indiferent de cati ani am stat cu ea in concubinaj?Va multumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Informatia dvs referitoare la vei 5 ani este eronata ,un fel de legenda urbana Concubina / prietena dumneavoastră ar avea doar un drept de coproprietate asupra bunurilor cumpărate împreună sau un drept de creanta in cazul in care contribuia la renovare.

Buna ziua.In 2012 mi-au cumparat parintii pe NUMELE MEU un ap cu 2 cam cu banii CASH insa recent am primit o oferta de la un vecin pentru a-l da la schimb cu unul cu 3 camere plus diferenta. Din 2013 m-am mutat cu prietena mea (concubinaj) si mentionez ca de-a lungul timpulului ea nu a investit nimic in apartament (renovarea, achizitia de mobilier, electocasnicele s-au luat/efectuat din banii mei iar diferenta de bani pt schimb apart e tot din banii mei). As dori sa stiu daca ma hotarasc sa fac acest schimb de apartament la notar risc sa il impart cu ea in cazul unei despartiri chiar daca sunt NECASATORIT/ doar in concubinaj . Nu as considera normal ca ea sa aiba dreptul din moment ce toate s-au facut cu banii parintilor si ai mei. Neoficial am auzit ca dupa 5 ani de relatie imobilele/bunurile se pot imparti in cazul unei despartiri, INDIFERENT daca bunurile s-au achizitionat pe nume individual si indiferent daca s-au cumparat inaintea relatiei/concubinajului. Va multumesc frumos.