avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj concubinaj - risc sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj concubinaj - risc sau nu?

Buna ziua.In 2012 mi-au cumparat parintii pe NUMELE MEU un ap cu 2 cam cu banii CASH insa recent am primit o oferta de la un vecin pentru a-l da la schimb cu unul cu 3 camere plus diferenta. Din 2013 m-am mutat cu prietena mea (concubinaj) si mentionez ca de-a lungul timpulului ea nu a investit nimic in apartament (renovarea, achizitia de mobilier, electocasnicele s-au luat/efectuat din banii mei iar diferenta de bani pt schimb apart e tot din banii mei). As dori sa stiu daca ma hotarasc sa fac acest schimb de apartament la notar risc sa il impart cu ea in cazul unei despartiri chiar daca sunt NECASATORIT/ doar in concubinaj . Nu as considera normal ca ea sa aiba dreptul din moment ce toate s-au facut cu banii parintilor si ai mei. Neoficial am auzit ca dupa 5 ani de relatie imobilele/bunurile se pot imparti in cazul unei despartiri, INDIFERENT daca bunurile s-au achizitionat pe nume individual si indiferent daca s-au cumparat inaintea relatiei/concubinajului. Va multumesc frumos.
Informatia dvs referitoare la vei 5 ani este eronata ,un fel de legenda urbana Concubina / prietena dumneavoastră ar avea doar un drept de coproprietate asupra bunurilor cumpărate împreună sau un drept de creanta in cazul in care contribuia la renovare.
Si in cazul in care ma voi casatori cu ea sa zicem intr.o luna, doua , sa inteleg ca nici atunci nu va avea parte la casa deoarece este luata inaintea casatoriei, indiferent de cati ani am stat cu ea in concubinaj?Va multumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Informatia dvs referitoare la vei 5 ani este eronata ,un fel de legenda urbana Concubina / prietena dumneavoastră ar avea doar un drept de coproprietate asupra bunurilor cumpărate împreună sau un drept de creanta in cazul in care contribuia la renovare.

Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie: parintii doresc sa dea ... Ale . Ale . Buna seara! Se da urmatoarea situatie: Parintii doresc sa dea la copii ceea ce au (proprietati). Insa unul din copii sta impreuna cu o persoana de 8 ani (cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ContSters134265 ContSters134265 Cum se poate rezolva legal succesiunea pentru bunurile si datoriile dobandite in comun de doi concubini, care locuiesc impreuna, cu chirie de 2 ani? Va ... (vezi toată discuția)