avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Se da urmatoarea situatie: Parintii doresc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Se da urmatoarea situatie: Parintii doresc sa dea ...

Buna seara!
Se da urmatoarea situatie:
Parintii doresc sa dea la copii ceea ce au (proprietati). Insa unul din copii sta impreuna cu o persoana de 8 ani (cu prietenul, concubinul). Nu au acte, nu sunt casatoriti, au doar o relatie de 8 ani. Ea sta la el acasa.
Unul din parinti insista si spune ca a citit acum cativa ani intr.un ziar ca dupa 5 ani de concubinaj ai dreptul la ceea ce are partenerul 50-50. Acum, acest parintele vrea sa faca actele la copii si din act de vanzare cumparare, acum vrea sa faca act de mostenire... ca asa nu ar veni partenerul de viata al surorii la imparteala.
1. Este adevarata aceasta situatie ca daca nu esti casatorit legal ci ai doar o relatie cu partenerul, concubinul si locuiesti cu el, el poate sa primeasca jumatate din ceea ce primesti de la parinti dupa 5 ani de concubinaj? Chiar si cu act de vanzare cumparare? Teoretic, si copiii trebuie sa stranga niste bani pentru realizarea actelor ca sa ajute parintii. Sora, la mai mult ca sigur o sa ia bani de la prietenul ei (cam 1000-1500lei)
2. Cum este mai bine astfel incat ceea ce primesc copiii de la parinti sa ramana doar a lor (fiecare copil cu terenul lui) si sa nu poata nimeni sa vina sa sparga vreun act, sa se faca acte de vanzare cumparare sau de mostenire, donatie etc.? Care ar fi mai sigur?
Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ale . , utilizator 20:49, 29 Decembrie 2023
Nu exista asa ceva. E legenda urbana.
Pot sa stea în concubinaj și 100 de ani.

Chiar și dacă ar fi căsătoriți, bunurile dobândite anterior căsătoriei sau prin donație sunt și rămân bunuri proprii, indiferent de durata căsniciei.
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
raluk0207, utilizator
Va multumesc pentru timpul acordat si informatiile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in cazul concubinajului ANDREI ANCA ANDREI ANCA Buna ziua,as dori sa imi da-ti un sfat va rog,am trait in concubinaj timp de 8 ani cu prietenul meu,acesta dintr-o casatorie anterioara are doi copii,in timpul ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri intre concubini florinxcz florinxcz buna ziua am o mare dilema cum se procedeaza la impartirea bunurilor intre concubini suntem impreuna de 9 ani si am cam facut cate ceva dar intre timp am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune / gargamella gargamella Parintii mei nu au fost casatoriti , au trait impreuna 43 de ani, in concubinaj - impreuna au 5 copii - tatal meu mai are un copil dintr-o alta relatie( acum ... (vezi toată discuția)