avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in cazul concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in cazul concubinajului

Buna ziua,as dori sa imi da-ti un sfat va rog,am trait in concubinaj timp de 8 ani cu prietenul meu,acesta dintr-o casatorie anterioara are doi copii,in timpul concubinajului am cumparat o casa pe numele,,sotului,,si multe bunuri in casa,acesta a decedat intre timp ,la cumpararea casei am ajutat cu 10 000 euro ( POT DOVEDI CA AM AVUT ACESTI BANI INTR-UN CONT BANCAR),am vreun drept la partaj cu copii sai si daca da pe ce cale sa actionez,as dori sa nu ma intelegeti gresit nu sunt materialista,insa noi am avut o relatie frumoasa ,iar copii pe timpul vietii i-au facut numai rau
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:55, 5 Aprilie 2011
la concubinaj nu se prezuma prin lege aportul de 50/50 la bunuri mobile/imobile. daca aveti acte doveditoare sunt sanse de reusita.
din pacate in situatia de concubinaj nu se aplica prevederile art 30 Cod familie. Copiii sai sunt mostenitori 100%. Presupun ca nu exista vreun testament prin care sa vi se recunoasca anumite drepturi. Puteti face un proces, daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil cu copiii, in scris, evident, prin care sa vi se recunoasca aportul de 10.000 euro precum si aportul la cheltuielile convietuirii. Era perfect daca era mentionat in actul de vanzare cumparare al ap ca ati contribuit cu suma respectiva. Angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Partajul anghelnicole anghelnicole buna ziua in cazul unui divort as dori sa pun si eu cateva intrebari eu am avut un teren si o casa aproape finisata inainte de casatorie. in timpul ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)