avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul

buna ziua

in cazul unui divort as dori sa pun si eu cateva intrebari

eu am avut un teren si o casa aproape finisata inainte de casatorie. in timpul casatoriei am luat un credit cu care am terminat de mobilat. intrebarea este aceste lucruri cum se impart? creditul ce mai e de platit as vrea sa il duc singura dar ce s-a platit pana acum cum se considera?

are vre-o influenta venitul fiecaruia in impartirea bunurilor considerandu-se ca unul poate a avut un aport mai mare decat celalat?

o parte din bunuri ca de exemplu o masina o avem cumparata din bani de la parintii mei dar e pe numele lui. nu se poate demonstra ca nu a avut nici un aport financiar?

si daca as spune ca masina a fost cumparata din credit?

care este procentul ce se plateste ca si taxa pentru partaj?




Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra


Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
anghelnicole, utilizator
Cel mai recent răspuns: anghelnicole , utilizator 08:39, 21 Septembrie 2011
se impart doar bunurile comune...se poate demonstra contributia fiecaruia . se impart si datoriiile comune
sunt foarte multe întrebări. ar fi bine dacă ați consulta un avocat specializat în partaj bunuri comune, v-ar ajuta foarte mult.
codul familiei prezumă că bunurile dobândire de părți în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, la fel și creditele, și ratele plătite de părți în timpul căsătoriei. totuși oricine, poate dovedi contrariul. deci dacă dovediți înstanței de judecată ceea ce spuneți, poate reușiți. cu privire la teren, dacă este procurat înainte de căsătorie, atunci actul de proprietate trebuie să fie datat anterior căsătoriei. dreptul de proprietate asupra constructiei se dovedește cu autorizația de construcției și încheierea de întabulare, la fel, dacă data de întabulare este anterioară căsătoriei, este ok, altfel, trebuie să faceți dovada că ați avut o contribuție proprie la construirea acesteia. cu privire la mobile, dacă au fost cumpărate din creditul contractat în timpul căsătoriei, atunci cine plătește ratele primește mobilele. se vor avea în vedere sumele plătite până la partaj, pentru sumele viitoare există un contract cu banca pe care nu îl poate schimba nimeni, nici măcar instanța de judecată. cu privire la venituri, da, la stabilrea contribuției soților la masa de bunuri comune, se vor avea în vedere veniturile obținute de cei doi.
cu privire la autoturism trebuie să dovediți contribuția părinților, însă, de obicei, instanțele de judecată nu sunt foarte încântate de astfel de apărări.
taxa de timbru se calculează astfel 3% constatare masa bunuri, la valoarea bunurilor stabilită prin raport de expertiză, plus 3% partajarea bunurilor.
multumesc mult

referitor la casa actul de proprietate si autorizatia de constructie sunt datate inainte de casatorie dar incheierea de intabulare este datata in timpul casatoriei.

ratele ce le-am platit pana acum la credit cum se impart? se imparte valoarea platita x rate x y luni? sau valoarea ce s-a platit efectiv excluzand dobanzi etc

adica daca am platit 1000 leix30 luni = 30 000 lei ca si rate se imparte aceasta suma sau doar diferenta ce mi s-a scazut din valoarea de rambursat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)
Partaj casa ObeiMi ObeiMi In cazul unei case a carei constructie a inceput inainte de casatorie, dar a fost finalizata si predata dupa casatorie, cum se face partajul? Casa este ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)