sunt foarte multe întrebări. ar fi bine dacă ați consulta un avocat specializat în partaj bunuri comune, v-ar ajuta foarte mult.
codul familiei prezumă că bunurile dobândire de părți în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, la fel și creditele, și ratele plătite de părți în timpul căsătoriei. totuși oricine, poate dovedi contrariul. deci dacă dovediți înstanței de judecată ceea ce spuneți, poate reușiți. cu privire la teren, dacă este procurat înainte de căsătorie, atunci actul de proprietate trebuie să fie datat anterior căsătoriei. dreptul de proprietate asupra constructiei se dovedește cu autorizația de construcției și încheierea de întabulare, la fel, dacă data de întabulare este anterioară căsătoriei, este ok, altfel, trebuie să faceți dovada că ați avut o contribuție proprie la construirea acesteia. cu privire la mobile, dacă au fost cumpărate din creditul contractat în timpul căsătoriei, atunci cine plătește ratele primește mobilele. se vor avea în vedere sumele plătite până la partaj, pentru sumele viitoare există un contract cu banca pe care nu îl poate schimba nimeni, nici măcar instanța de judecată. cu privire la venituri, da, la stabilrea contribuției soților la masa de bunuri comune, se vor avea în vedere veniturile obținute de cei doi.
cu privire la autoturism trebuie să dovediți contribuția părinților, însă, de obicei, instanțele de judecată nu sunt foarte încântate de astfel de apărări.
taxa de timbru se calculează astfel 3% constatare masa bunuri, la valoarea bunurilor stabilită prin raport de expertiză, plus 3% partajarea bunurilor.