avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa

In cazul unei case a carei constructie a inceput inainte de casatorie, dar a fost finalizata si predata dupa casatorie, cum se face partajul?

Casa este trecuta doar pe numele unuia dintre soti.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 20:29, 28 Iunie 2010
bunul este proprietatea sotului care a inceput constructia. celalalt sot are un drept de creanta pentru sumele aduse ca aport la edificarea imobilului.
Buna ziua.

Partajul se va face proportional cu cota de participare a fiecarui sot la dobandirea imobilului.
Nu are nici-o relevanta faptul ca imobilul este pe numele unuia si nu a ambilor soti.
La cumpararea unui bun imobil poate fi trecut la cumparator doar unul dintre soti, la vanzare este obligatoriu sa fie trecuti ambii.

Asadar, dvs.va trebui sa faceti dovada contributiei lfiecarui sot, raportata la veniturile salariale si la economiile (daca existau) fiecaruia.

Av. Emilia Ene
Da, chestiunea este relativa.
Insa, o va primi in proprietate cel ce o are pe numele lui indiferent de alte aspecte.
Cel ce nu figureaza cu numele in act va primi o sulta in functie de dovezile care se vor administra in fata instantei...in proportia dovedita...

avocat Claudiu Lascoschi
problema este ca bunul imobil nu are regimul juridic al bunului dobindit in timpul casatoriei(bun comun)....=D>
Cei doi soti erau impreuna la inceperea constructiei casei, locuiau impreuna cu chirie, fara a fi insa casatoriti. Strict la constructia casei, a contribuit financiar mai mult sotul pe numele caruia este casa, ulterior insa, au participat in mod egal la cheltuieli, la mobilarea casei, plata facturilor, etc.

Cui ramane casa inteleg ca e clar, sotului pe al carui nume este actul de proprietate, ma interesa mai mult partea de compensatii primite de cel de-al doilea sot. Acesta va trebui sa dovedeasca cu chitante sau cum (???) participarea la constructia/mobilarea/intretinerea casei? Intr-o familie de regula se fac la comun lucrurile astea si "la mica intelegere", nu la modul "asta-i chitanta mea, asta-i chitanta ta/caramizile astea le-am cumparat eu, tigla aia ai cumparat-o tu".

Sub ce forma mai exact va conta venitul celor doi soti in a dovedi participarea la cheltuielile casei?

Alte discuții în legătură

Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)