avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri intre concubini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri intre concubini

buna ziua
am o mare dilema cum se procedeaza la impartirea bunurilor intre concubini
suntem impreuna de 9 ani si am cam facut cate ceva dar intre timp am primit o casa mosteninere prin act de donatie si o alta casa de la tata prin act vanzare cumparare are vreun drept asupra lor???
in apartamentul care stam impreuna cu cei copii ai ei din alta casatorie suntem coproprietari aici se inteleg ca avem 1/1 si nu intra si copiii la drepturi am fost la un avocat si am venit cam nedumerit
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:31, 16 August 2013
In concubinaj bunurile sunt ale celui ce le-a primit prin donatie/ mostenit/ cumparat.
Apartamentul ce l-ati cumparat impreuna, ar trebui sa fie cumparat pe cote parti 50-50%.
Si daca ati fi fost casatoriti, bunurile primite prin donatie sau mostenite, ar fi fost proprii ale dvs ( celui ce le-a dobandit)
Ar fi trebuit sa ii fi zis avocatului ce nu ati inteles, poate v-ar mai fi explicat
Pe contractul de vanzare-cumparare sunteti amandoi trecuti?daca da atunci fiecare aveti o cota parte de 50% din apartament.Bunurile proprii /donatii sunt ale dvs chiar daca erati casatorit.
Copii nu au nici un drept la partajul bunurilor, nici in cazul sotilor si nici al concubinilor.

Ar trebui sa impartiti tot ceea ce ati facut impreuna in acesti ani. De ex: bunurile materiale din aceste imobile, masini - daca e cazul, precum si sa evaluati si sa o despagubiti cu o eventuala sulta reprezentand contributia ei la imbunatatirile aduse imobilului dobandit prin donatie- daca e cazul.

In privinta bunului imobil dobandit prin cumparare reveniti cu mai multe amanunte. Pe numele cui este achizitionat? Cine a platit pretul? Cum s-a platit pretul?
mersi pentru sfaturi
actul de pe casa este acct de v/c pe numele meu dat de tata platit dor banii de cadastru si acte
am primit o casa mosteninere prin act de donatie


mostenire e ce va ramane dupa un decedat pe care il mosteniti, iar prin donatie va daruieste cineva inca din timpul viteii. Nu conteaza ce e exact, e bunul dvs si asa ramane.

si o alta casa de la tata prin act vanzare cumparare


Asta e tot a dvs daca sunteti singurul " cumparator "

in apartamentul care stam impreuna cu cei copii ai ei din alta casatorie suntem coproprietari aici se inteleg ca avem 1/1 si nu intra si copiii la drepturi



aici e o neclaritate.. apartamentul in care locuiti , al cui e, cum l-ati cumparat ? Ce scrie in act, l-ati cumparat pe cote parti, fiecare 1/2 ? cam asa ar trebui sa fie ca sa va numiti coproprietari.

Copiii nu au drept la nimic.Au drept de mostenire dupa parintii lor, atat.

Alte discuții în legătură

Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ... andreialo andreialo Daca tatal meu este divortat de mama, in urma divortului mama ii da procura sa poata vinde apartamentul, tatal isi cumpara o casa nu stiu sigur daca pe actele ... (vezi toată discuția)
Mostenire golanski golanski Mostenesc impreuna cu fratele meu un apartament de la parintii nostri,fratele meu este casatorit,iar acum vrea a isi cumpere o casa,vanzand apartamentul.Eu ... (vezi toată discuția)
Lmpartire de bunuri margaandreea margaandreea Buna ziua. Cand m-am casatorit cu sotul in 1980 avea un apartament cumparat si platea rate de 2ani in 1982 parintii mei au vandut casa bunicii si miau dat ... (vezi toată discuția)