avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lmpartire de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lmpartire de bunuri

Buna ziua.
Cand m-am casatorit cu sotul in 1980 avea un apartament cumparat si platea rate de 2ani in 1982 parintii mei au vandut casa bunicii si miau dat 70000 lei banii dati prin notar ca banii mosteniti. din care am platit apartamentul sotului 56000 lei, valoarea apartamentului este de 86000,lei, in 1994 am schimbat apr, cu casa si suntem trecuti amandoi buni comun. 1995 am divortat. ,fostul sot a plecat in Spania in 1999 are o noaua familie nu am facut impartirea casei ,eu am primit ,casa cu cei trei copiii atunci erau minor, .
Parintii mei au murit si am vandut apr mostenit si. Am reparat casa am mai modificat si am facut in curte un apr. cu o cam ,buc,hol ect .In 2008. ca sa avem loc cu copii ca s-au casatorit.
Vreau sa stiu ce drept are fostul sot si cat are din casa daca trebuie sa platesc si cat ca eu am reparat, modificat ect. din banii mei .
Mentionezi de cand aplecat in spania nu avenit in tara, numai trimite vorba sa ma mut si vine acasa si sa fie casa goala.
Nu a platit pensie alimentara la copiii si a fost condamnat deaceea a fugit din tara.
Am acte de la cec ca eu am platit apartamentul.
,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:12, 17 Decembrie 2016
Aveti acte de la CEC ca ati platit restul de rate ptr plata integrala a apartamentului dar aveti si acte care sa demonstreze ca banii cu care ati platit erau din cei primiti de la parinti? Poate erau bani castigati la loto!
Cand ati facut schimbul apartamentului cu casa in contractul de schimb se precizeaza cum s-a dobandit apartamentul? Practic, in schimbul unui bun propriu (al sotului) s-a dobandit un bun comun.
"nu am facut impartirea casei ,eu am primit ,casa cu cei trei"
Daca nu ati impartit casa cum ati primit casa??
In cazul in care nu s-a facut partajul se prezuma ca fiecare detineti cate o cota de 50% si ramane sa demonstrati cu probe ca ati contribuit mai mult la procurare, imbunatatiri, etc.
E destul de greu de dat un raspuns fara a vedea actele. E important ce s-a specificat in actul de la parintii dvs: daca banii v au fost dati expres numai dvs sau dvs casatorita cu....caci atunci banii sunt comuni.

Lasati -l pe el sa introduca actiune de partaj si actionati ulterior in funtie de ceea ce solicita el.
Buna, am de la notar ca parintii au dat bani ca mostenire
Nu puteau sa fie dati "ca mostenire" pentru ca erau in viata!
Trebuie sa existe o alta formulare, poate "donatie".
In act se precizeaza ca banii sunt oferiti numai dvoastra. ca bun propriu, nu si sotului?
Ce denumire are actul, contract de donatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înstrăinarea imobilului margaandreea margaandreea Buna ziua, In 1993 am schimbat un ap 2 camera cu casa si curte, casa este intabulat pe doua nume pe mine si pe fostul sot de care am divorțat in1995 si ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri intre concubini florinxcz florinxcz buna ziua am o mare dilema cum se procedeaza la impartirea bunurilor intre concubini suntem impreuna de 9 ani si am cam facut cate ceva dar intre timp am ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire Cornelisaila Cornelisaila Cum se împarte mostenirea rămasă in urma morții unui cuplu cu copii din casatorii anterioare? (bărbatul are 4 copii adulti si a lucrat in campul ... (vezi toată discuția)