avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înstrăinarea imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înstrăinarea imobilului

Buna ziua, In 1993 am schimbat un ap 2 camera cu casa si curte, casa este intabulat pe doua nume pe mine si pe fostul sot de care am divorțat in1995 si beneficiul casei am primit eu cu copiii .Fostul sot a plecat in spania in 2000 si nu a mai revenit in tara.dar nu am facut impartirea bunurilor (casei). Cand am cumparat apartamentul eu am contribuit cu mai multi bani .banii provenit din mostenire si am acte de unde provin banii .apr.a costat 86000 lei vechi iar eu am dat 56000 lei vechi. Dar la chimb suntem trecuti in parti egale.
Acuma eu vreau sa trec pe numele celor 2 copii partea mea fiind am probleme de sanatate. Si ca fostul sot mai are un copil din căsătoria actuala. Cum pot sa trec pe numele copiilor ca sa nu fie atacată in instanta.de fostul sot .





Cel mai recent răspuns: margaandreea , utilizator 09:52, 21 Iulie 2017
Fie rezolvati cu partajul bunului in instanta ,solicitand atribuirea bunului,sa se constate faptul ca ati avut o contributie mai mare la dobandirea masei partajabile,plata catre fostul sot a sultei datorate pt cota parte din imobil ,fie instrainati catre copii dvs cota parte ce va revine la acest moment ,lasandu-i pe acestia sa rezolve ulterior partajul.
Multumesc pentru informatie
A-si vrea sa stiu cum sa fac prin vanzare cumpărare,donație sau întreține .
Trebuie sa faceti partajul intai, daca nu va intelegeti cu fostul sot, adresati-va instantei.
Nu aveti o cota determinata acum ca sa puteti vinde.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire de bunuri margaandreea margaandreea Buna ziua. Cand m-am casatorit cu sotul in 1980 avea un apartament cumparat si platea rate de 2ani in 1982 parintii mei au vandut casa bunicii si miau dat ... (vezi toată discuția)
Donatie margaandreea margaandreea asi vrea sa stiu daca nu s-a facut impartirea de bunuri la o casa cu fostul sot pot sa trec pe numele copiilor partea mea de casa si eu ca uzofrut ca suntem ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)