avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

asi vrea sa stiu daca nu s-a facut impartirea de bunuri la o casa cu fostul sot pot sa trec pe numele copiilor partea mea de casa si eu ca uzofrut ca suntem trecuti eu si fostul sot pe actul de proprietate ca eu am 70 la suta din valoarei casei iar fostul sot 30 la suta fara sa fie el prezent
Cel mai recent răspuns: margaandreea , utilizator 19:34, 29 Septembrie 2011
puteți face donație sau vânzare copiilor, orice doriți cu partea dv-stră dacă scrie în contract așa cum spuneți dv-stră, adică dv-stră aveți un procent de 70% și soțul restul. dacă în contract nu sunt trecute cote procentuale atunci trebuie să faceți partaj pentru a se stabili cota fiecăruia și
după aceea faceți ce doriți cu partea dv-stră. dar ar fi mai bine, părerea mea, să nu vindeți nimic copiilor până nu vă rezolvați situația cu soțul. copii devin coproprietari, împreună cu soțul, iar dacă relațiile dintre ei nu sunt bune, atunci soțul poate cere ieșirea din indiviziune și poate lua și partea copiilor aceștia primind o sumă de bani pentru partea lor. dacă sunt astfel de relații rămâneți dv-stră, un adult are mai multă putere și așa nu supuneți copii unor procese interminabile.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere drept mostenire rdinamix rdinamix Se poate pierde dreptul de mostenitor al unui imobil dobandit prin succesiune avand in vedere ca acest imobil este mostenit de ambii copii cu parte de 1/2 ? ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Natalia Virna Natalia Virna sotul meu a decedat am 3 copii succesiunea sa facut 2copii isi cer partea cu unul locuiesc cum sa procedez ca cei doi vor sa stea si ei in apartament (vezi toată discuția)