avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. Daca ei doresc sa vanda casa si terenul ma pot obliga sa semnez ca sunt de acord sa vanda casa si tot terenu? Daca nu doresc sa plec, am dreptul la drum de acces pana la iesirea din proprietate?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 23:57, 29 Octombrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti iesirea din indiviziune si acordarea bunului, in natura, unuia dintre mostenitori. Daca veti obtine dvs. posesia bunului respectiv, va trebui sa despagubiti in bani ceilalti mostenitori pentru partea care li se cuvine fiecaruia, dvs. ramand proprietar pentru tot. Dar doar data veti plati partile fiecaruia dintre mostenitori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot obliga sa va vindeti cota parte din acele bunuri . daca dansii doresc sa instraineze cotele parti din imobilul detinut incoproprietate cu dvs, pot face acest lucru iar dvs veti deveni coproprietar cu o terta persoana, ce doreste sa cumpere in aceste conditii.
o solutie ar fi ca dvs sau oricare alt coproprietar sa solicitati/sa solicite in instanta iesirea din indiviziune. in acest caz, cel caruia i se va atribui imobilul in natura, in intregime, va trebui sa plateasca celorlalti coproprietari o sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Pierdere drept mostenire rdinamix rdinamix Se poate pierde dreptul de mostenitor al unui imobil dobandit prin succesiune avand in vedere ca acest imobil este mostenit de ambii copii cu parte de 1/2 ? ... (vezi toată discuția)