avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Sunt divortat de 1 an de zile,locuiesc deocamdata cu sotia in acelasi apartament .Nu intentionam sa vindem apartamentul,ci sa-l lasam fetitei noastre care este majora.Este posibil acest lucru,in conditiile in care nu am facut partajul bunurilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:50, 24 Ianuarie 2010
Da, este posibil. Sunteti proprietar al apartamentului in indiviziune impreuna cu sotia dvs. Si cum nimeni nu poate fi fortat sa ramana in indiviziune tot asa (daca partile accepta) nimeni nu poate fi fortat sa efectueze un partaj. Ramane deci la aprecierea dvs sa a sotiei dvs.
Este posibil, dar puteti face aceasta in mai multe moduri: fie prin vanzare-cumparare, (act in care trebuie sa participati amandoi-fostii soti, in calitate de coproprietari devalmasi pana la partaj), fie prin donatie (daca nu exista alti mostenitori rezervatari-copii ai oricaruia din soti din sau din afara casatoriei, ascendenti privilegiati-parintii oricaruia din soti etc.), sau chiar mostenirea legala sau testamentara (de ales numai in situatia in care fiica este unic mostenitor al ambilor parinti), cu specificatia ca mostenirea se deschide numai prin deces.
Sfatul meu este sa-i faceti un act de vanzare-cumparare, iar in legatura cu partajul, dvs. alegeti cand sa-l faceti, fiind imprescriptibil. Eu va sfatuiesc sa vindeti bunul despre care faceti vorbire fetei, prin participarea ambilor soti la vanyare ca si coproprietari si apoi sa faceti un partaj voluntar. Dvs. procedati cum credeti de cuviinta, iar aspectele sunt multiple (este de luat in calcul si daca unul dintre soti sau ambii vor drept de uzufruct viager, precum si alte aspecte ce tin atat de relatiile dintre soti, dintre acestia-dvs. si copil precum si de ceea ce doriti in viitor fiecare dintre dvs.)
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme coproprietate. Leri Leri As avea 2 intrebari legate de situatia mea. In urma cu cateva zile tatal meu mi-a donat jumatatea lui dintr-un apartement (mostenire de la o ruda de-a sa). ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala a unuia dintre soti maritza80 maritza80 Ca urmare a unui litigiu de munca, un fost angajat al unei firme pierde procesul fiind obligat si la achitarea unui prejudiciu cauzat firmei. Acesta nu are ... (vezi toată discuția)