avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURI IN URMA PARTAJULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURI IN URMA PARTAJULUI

Buna ziua,
Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii pana la partaj ,sotul fiind evacuat silit din locuinta prin ordonanta presedentiala.In timpul casatoriei bunurile comune dobandite de amandoi au fost casa -un apartament cu 2 camere la care sotul este propietar iar eu copropietar,si o masina DACIA 1310 cu care a plecat sotul dupa divort.In prezent fostul sot are locuinta proprie tot un apartament cu 2 camere ,eu ramanand in apartamentul dobandit impreuna cu fostul sot cu cei 2 copii.Spuneti-mi va rog in urma unui partaj care sunt drepturile mele?cum pot ramane definitiv in casa pe care eu am intretinut-o de la divort fara a o imparti cu el?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 14:15, 16 August 2008
In urma partajului urmeaza ca apatamentul atribuit cu ocazia divortului sa acada in lotul dv. in lotul fostului sot urmind sa cada autorurismul, intruvcit dv, sunteti cea mai indreptatita sa primiti in natura acest apartament.
Avand in vedere ca exista o diferenta de pret intre Dacia 1300 si un apartament, numai daca sotul dvs. doreste sa renunte la cota-parte din apartament vi se cuvine tot. Ij caz contrar, dvs. veti ramine in apartament, dar fostului sot ii veti acorda o suma in bani numita sulta, reprezentand cota care i se cuvine lui, dupa scaderea valorii autoturismului .
E bine ca sa convingeti pe fostul sot sa incheiati o tranzactie, fie la notar, fie in instanta ( e de recomandat sa alegeti varianta aceasta, intrucat e mai putin costisitoare si se va termina intr-un termen, maxim doua, daca sunteti de acord) in care sa impartiti bunurile in felul urmator: dacia lui si casa dvs. ( avand in vedere cei doi copii). Dar retineti! nu este obligat sa faca asta.Mult succes!
in cazul in care nu am posibilitatea da a-i plati suma de bani din diferenta masinii fata de pretul casei,cum se poate rezolva situatia ,tinand cont de faptul ca fostul sot nu este de acord cu o eventuala intelegere?
Dvs. trebuie sa veniti la partaj NEAPARAT si cu dovada cheltuielilor pe care le-ati efectuat pentru intretinerea bunului imobil - apartamentul - din anul 1993 si pana la partaj.Si probabil ca sulta - adica suma pe care i-o veti datora ca diferenta - va scadea simtitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Eu si sotul meu detinem impreuna un apartament cu doua camere si o masina. In cazul unui divort, instanta poate decide sa impartim totul egal sau pot ramane ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate!!! va rog e foarte important pentru mine!!! adelav adelav Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine.Sunt divortata din anul 1990, am cumparat un apartament cu 2 camere in anul ... (vezi toată discuția)
Coproprietate luiza2008 luiza2008 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea speță: X a fost căsătorită cu Y din 1988 până în 2003, când au ... (vezi toată discuția)