avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Eu si sotul meu detinem impreuna un apartament cu doua camere si o masina. In cazul unui divort, instanta poate decide sa impartim totul egal sau pot ramane eu cu copiii in casa? Multumesc , astept raspuns!
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2018
Mihaela Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:05, 10 Aprilie 2018
In cazul divortului instanta se pronunta numai cu privire la desfacerea casatoriei. Daca este si o cerere de partaj facuta, atunci instanta va proceda la impartirea bunurilor. Daca nu va intelegi cu sotul despre cum urmeaza sa impartiti bunurile, modaliatea de impartire va fi stabilita de instanta. Cata vreme o parte din apartament i se cuvine si sotului, in ipoteza in care apartamentul ar fi atribuit dvs cel mai probabil veti fi obligata si la plata unei sulte prin care sa il despagubiti pe sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)
Divort, drepturile copiilor la partaj catalin7 catalin7 Parintii mei o sa divorteze cred,cum e cu partajul si daca noi avem copii vreun drept (vezi toată discuția)