avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Eu, impreuna cu concubinul meu am cumparat un imobil in cote de 1/2 fiecare, intabulat in CF tot in acest fel, adica 1/2, nominalizati fiecare dintre noi si in extrasul CF cu calitatea de coproprietari. In prezent ne-am casatorit. Am hotarat sa ne facem reciproc cate un act de donatie cu clauza de intretinere si uzul fruct. Fiecare dintre noi are mostenitori rezervatari. In cazul decesului unuia dintre noi(unul dintre soti acum) cum se va imparti mostenirea intre sotul ramas, donatat cu partea care a apartinut coproprietarului si rezervatari? Am studiat NCC dar nu am inteles corect cum se face impartirea in acest caz intre donatatul cu obligatia de intretinere(unul dintre soti) si rezervatari. Era mai bine sa fi facut actul de donatie inaintea casatoriei? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
crisan_ms, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce sa se mai imparta?
In baza contactului de donatie, jumatatea sotului decedat se transmite sotului supravietuitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul va dobandi, prin deces, cota de 1/ 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct între soţi Miriam22 Miriam22 Bună ziua, stimaţi specialişti, mă adresez Dvs. cu următoarea întrebare: - există posibilitatea de a efectua uzufruct viager între ... (vezi toată discuția)
Mostenire abeonasibylla abeonasibylla Buna ziua, Am un certificat de mostenitor cota parte de 3/8, iar mama mea 2/8 si sora mea 3/8, intrebarea mea este poate mama sa imi cedeze partea ei de 2/8 ... (vezi toată discuția)