Cum se poate rezolva legal succesiunea pentru bunurile si datoriile dobandite in comun de doi concubini, care locuiesc impreuna, cu chirie de 2 ani?
Va multumesc.
Pentru ceea ce v-ati obligat impreuna veti plati impreuna.
Asta este regula.
Concubini fiind succesorii celui decedat vor prelua cota ce ii revenea acestuia din cuantumul obligatiilor contractate, persoana ramasa in viata urmand sa achite cota ce ii revenea, ca si pana acum.
Alta era situatia in conditiile in care cei doi ar fi fost casatoriti.
simplu in relatii de concubinaj fiecare are factura pe ce cumpara nu am auzit de factura pe doua persoane doar contractul de vanzare cumparare a unui IMOBIL, dar mobilier, masina de spalat, etc deci pe viitor ce e pe numele tau nu se imparte indiferent cu cine traiesti in concubinaj.NOROC!
Dupa cat timp se transforma relatia de prietenie in concubinaj?
stiu ca era o perioada traita in concubinaj dupa care toate bunurile se impart ca si cum ar fi fost casatoriti. Stie cineva vreo lege in acest sens?
Nu exista relatie de prietenie ci relatie de concubinaj.
Pana la momentul incheierii casatoriei regimul juridic al bunurilornu se schimba.
De la momentul casatoriei se poate vorbi de comunitatea de bunuri.
Posibilitatea la care va referiti nu exista in legislatia noastra.
Concubinaj
ady492
Am o matusa care traieste in concubinaj as vrea sa stiu daca la dececesul ei concubinul are drept la bunurile matusi mele are cota parte dintr-o casa mostenita ... (vezi toată discuția)