avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana_Te

Activitate Adriana_Te

Va multumesc frumos pentru raspuns! Foarte util si m-ati linistit!
O zi buna!
Buna dimineata!
Am fost angajata cu CIM si norma intreaga timp de 2ani si 4luni la o firma de confectii textile.
In martie 2018 am adus verbal la cunostinta angajatorului intentia de a demisiona. Mi s-a propus o modificare a fisei de post si o majorare salariala, dar nu am fost de acord. Pentru ca era nevoie de mine pentru o perioada mai mare de 20 de zile am fost convinsa de angajator ca in locul demisiei cu preaviz sa optez pentru o incetare la zi a CIM, cu acordul partilor. Am acceptat, iar din momentul respectiv am mai lucrat 2 luni.
Pe data de 17 mai am primit decizia privind incetarea CIM.
Dupa o luna , pe 18 iunie, am sunat pt angajare la o alta firma dar cu acelasi obiect de activitate. Firma respectiva a sunat la fostul angajator pentru o recomandare. Dupa interviu mi s-a propus o colaborare.
La o saptamana dupa interviu, fostul angajator a sunat la firma cu care urma sa colaborez pt a obtine informatii despre ce s-a discutat si daca am fost angajata. Ulterior acelui interviu am fost acuzata de fostul angajator ca prin incercarea mea de a ma angaja la o firma cu sediul in acelasi oras si cu acelasi obiect de activitate, incalc o clauza de confidentialitate anexata prin act aditional la CIM, spunandu-mi-se ca 2 ani nu am voie sa lucrez pe cont propriu sau sa ma angajez la o alta firma cu acelasi obiect de activitate.
Mentionez ca eu nu am divulgat nici o informatie si nici nu intentionez sa fac asta.
Are voie un fost angajator sa sune la firmele unde sustin interviu pt a cere informatii despre ce am vorbit?
Imi poate interzice sa prestez in interes propriu sau al unei companii o activitate care se afla in concurenta cu el din moment ce in CIM nu exista nici o clauza de neconcurenta ci doar aceea de confidentialitate?
Va multumesc!