avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire dupa incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire dupa incetarea contractului de munca

Buna dimineata!
Am fost angajata cu CIM si norma intreaga timp de 2ani si 4luni la o firma de confectii textile.
In martie 2018 am adus verbal la cunostinta angajatorului intentia de a demisiona. Mi s-a propus o modificare a fisei de post si o majorare salariala, dar nu am fost de acord. Pentru ca era nevoie de mine pentru o perioada mai mare de 20 de zile am fost convinsa de angajator ca in locul demisiei cu preaviz sa optez pentru o incetare la zi a CIM, cu acordul partilor. Am acceptat, iar din momentul respectiv am mai lucrat 2 luni.
Pe data de 17 mai am primit decizia privind incetarea CIM.
Dupa o luna , pe 18 iunie, am sunat pt angajare la o alta firma dar cu acelasi obiect de activitate. Firma respectiva a sunat la fostul angajator pentru o recomandare. Dupa interviu mi s-a propus o colaborare.
La o saptamana dupa interviu, fostul angajator a sunat la firma cu care urma sa colaborez pt a obtine informatii despre ce s-a discutat si daca am fost angajata. Ulterior acelui interviu am fost acuzata de fostul angajator ca prin incercarea mea de a ma angaja la o firma cu sediul in acelasi oras si cu acelasi obiect de activitate, incalc o clauza de confidentialitate anexata prin act aditional la CIM, spunandu-mi-se ca 2 ani nu am voie sa lucrez pe cont propriu sau sa ma angajez la o alta firma cu acelasi obiect de activitate.
Mentionez ca eu nu am divulgat nici o informatie si nici nu intentionez sa fac asta.
Are voie un fost angajator sa sune la firmele unde sustin interviu pt a cere informatii despre ce am vorbit?
Imi poate interzice sa prestez in interes propriu sau al unei companii o activitate care se afla in concurenta cu el din moment ce in CIM nu exista nici o clauza de neconcurenta ci doar aceea de confidentialitate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana_Te , utilizator 09:09, 10 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Potrivit doctrinei, este susceptibil să răspundă pentru daune morale angajatorul care solicită relaţii de la foştii angajatori ai candidatului, fără încunoştiinţarea prealabilă a acestuia.

Nu vi se poate interzice sa prestati in interes propriu sau al unei companii o activitate care se afla in concurenta cu fostul angajator daca in c.i.m. nu exista inserata o clauza de neconcurenta .
Va multumesc frumos pentru raspuns! Foarte util si m-ati linistit!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea ... Constantin6991 Constantin6991 Salutare, Lucrez pe zona de recrutare si intampin urmatoarea situatie pe zona de freelancing: Am fost contactat de o companie de recrutare din SUA, care ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Contract + act aditional 2shots 2shots Buna ziua As dori va rog sa-mi spuneti daca prin incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti se anuleaza si toate actele aditionale la ... (vezi toată discuția)