avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract + act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract + act aditional

Buna ziua

As dori va rog sa-mi spuneti daca prin incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti se anuleaza si toate actele aditionale la contract.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 1 August 2008
Actele aditionale la contract au aceeasi perioada de valabilitate ca si contractul individual de munca.
Insa unele clauze isi pot produce efecte si dupa incetarea c.i.m., spre exemplu clauza de neconcurenta, clauza de confidentialitate etc.
Actele aditionale sunt completari, modificari ale contractului de munca.
Clauzele mentionate in aditionale nun isi mai produc efecte dupa incetarea contractulu de munca, insa asa cum a mentionat mai sus Elis, clauza de neconcurenta, fidelitate, confidentialitate isi produce efecte si dupa incetarea cim.
va multumesc.
As mai avea o intrebare. In contract exista o clauza de fidelitate. Aceasta clauza mentioneaza la un moment dat si ca timp de 1 an de la incetarea contractului nu am voie sa am absolut nici un fel de contact cu clientii firmei. Totusi, o parte din acesti clienti imi sunt prieteni apropiati. Ce e de facut ?
Mentionez ca nu este trecuta nici un fel de recompensa/rascumparare (nu stiu cum sa ii spun) in bani pentru a respecta aceasta clauza.

Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

Ce ati spus dumneavoastra mai sus, este inclus intr-adevar intr-o clauza de confidentialitate.

citez din clauza de fidelitate:

"Timp de 1 an de la incetarea contractului salariatul se obliga sa nu desfasoare sau sa aiba calitatea de asociat/colaborator/angajat, nici un fel de activitate pentru clientii firmei angajatoare, si sa nu aiba nici un fel de contact cu acestia"

Conform contractului eu nu am voie timp de un an sa am nici un fel de contact cu acesti prieteni. Cu toate astea, stiu ca in cazul clauzei de neconcurenta trebuie prevazuta si o suma lunara care trebuie s-o dea firma fostului angajat. Aici nu este aceeasi regula ?

Alte discuții în legătură

Contract de confidentialitate si clauza de neconcurenta Ana252 Ana252 Buna ziua! Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator angelll80 angelll80 Buna ziua, Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara ) (vezi toată discuția)
Incalcarea obligatiei de fidelitate prevazuta in cim bobocu81 bobocu81 buna un angajat al unei Sc, desafasoara activitati concurente, cu echipamentele frimei, masina, statii de masurare, conbustibil, consumabile...ce masuri se ... (vezi toată discuția)