avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz angajator

Buna ziua,

Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 10 Martie 2012
daca in contractul dvs de munca la rubrica alte clauze exista o asemenea clauza da,cumva ar putea fi incadrata la obligatia de fidelitate fata de angajator
angelll80 a scris:

Buna ziua,

Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara )


Nu este normal sa va solicite asa ceva angajatorul dvs ... chiar daca ar fi inserata in c.i.m. , asa ceva nu poate fi incadrata la obligatia de fidelitate ...
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
multumesc de sfaturi.....oricum...am zis ca ei si am facut ca mine
inca o nelamurire am: sa spunem ca in c.i.m. am o clauza de confidentialitate in ceea ce priveste prestarea de servicii ptr alte firme sau individual, in domeniul de activitate al angajatorului. Intrebarea este daca ma hotarasc sa aleg o firma concurenta sau ce activeaza in acelasi domeniu, pot lucra la ei pe un post diferit de cel avut la actualul angajator fara a suferi repercursiuni ?
Vedeti dvs, prestarea de servicii este o notiune cu caracter general ... si deci este interpretabila ... daca ati fi avut o clauza cu un continut concret cu privire la functiile care nu le puteti ocupa la un alt angajator din domeniul de activitate al angajatorului , altfel se putea problema ...

Alte discuții în legătură

Legalitate clauza fidelitate cristinafo cristinafo Bună ziua. Am un contract de munca semnat în 2009 prin care ca și activitate concurenta am acceptarea de oferte de munca concurente angajatorului pe ... (vezi toată discuția)
Contract + act aditional 2shots 2shots Buna ziua As dori va rog sa-mi spuneti daca prin incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti se anuleaza si toate actele aditionale la ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei de confidentialitate irina_diaconu2005 irina_diaconu2005 este obligat angajatorul sa plateasca indemnizatia de confidentialitate angajatului(50%din media venitului brut) si in ce mod? (vezi toată discuția)