avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Activitate mariusalbu1984

Activitate mariusalbu1984

Răspuns la discuția Achizitionare imobil
Multumesc mult pentru raspuns.

Va rog sa-mi spuneti ce ar inseamna act nul, odata ce in primul contract, cel cu dezvoltatorul taxele la stat (ce vor reveni acestui contract - fct. de valoarea contractului agreata de parti) vor fi incluse in suma totala ce se va plati la notariat.

Apoi in contractul de vanzare-cumparare dintre unchiul meu si mine, la fel, taxele la stat pentru valoarea de cumparare a imobilului (valoare comunicata de notariat de asemenea), superioara valorii de grila a imobilului vor fi si ele platite la incheierea contractului, prin plata onorariului.

Multumesc anticipat.

In cazul in care as proceda asa, as avea probleme pe viitor?

Am achizitionat un apartament cu TVA 5% acum 4 ani.

As dori sa mai cumpar un apartament dar in felul urmator:
- sa cumparam apartamentul pe numele unchiului meu cu TVA 5% (fapt pentru care ii voi vira banii din contul meu in contul unchiului, pretul fiind de 65.000 euro TVA 5% inclus)
- el va face plata apartamentului din contul sau catre dezvoltator.
- la o perioada de cateva luni sa mi-l vanda unchiul meu mie (fapt pentru care eu voi vira iar in contul sau o alta suma de aproximativ 60.000 euro care ulterior sa mi-o retuneze tot prin transfer bancar).

Astfel, eu voi intra in posesia apartamentului cu suma de 65.000 euro plus cheltuielile notariale + si bineinteles lasandu-l pe unchiul meu fara posibilitatea de a achizitiona un imobil cu TVA de 5% pe viitor.

Daca as achizitiona direct apartamentul cu TVA 19% pretul ar fi de 73.600.
Avand in vedere acest artificiu se economisesc 8.000 euro, dar intrebarea mea este:
- din punct de vedere legal este OK? sau va reprezenta vreo infractiune?

Multumesc mult pentru raspuns si pentru timpul acordat