Am achizitionat un apartament cu TVA 5% acum 4 ani.
As dori sa mai cumpar un apartament dar in felul urmator:
- sa cumparam apartamentul pe numele unchiului meu cu TVA 5% (fapt pentru care ii voi vira banii din contul meu in contul unchiului, pretul fiind de 65.000 euro TVA 5% inclus)
- el va face plata apartamentului din contul sau catre dezvoltator.
- la o perioada de cateva luni sa mi-l vanda unchiul meu mie (fapt pentru care eu voi vira iar in contul sau o alta suma de aproximativ 60.000 euro care ulterior sa mi-o retuneze tot prin transfer bancar).
Astfel, eu voi intra in posesia apartamentului cu suma de 65.000 euro plus cheltuielile notariale + si bineinteles lasandu-l pe unchiul meu fara posibilitatea de a achizitiona un imobil cu TVA de 5% pe viitor.
Daca as achizitiona direct apartamentul cu TVA 19% pretul ar fi de 73.600.
Avand in vedere acest artificiu se economisesc 8.000 euro, dar intrebarea mea este:
- din punct de vedere legal este OK? sau va reprezenta vreo infractiune?
Multumesc mult pentru raspuns si pentru timpul acordat
Va rog sa-mi spuneti ce ar inseamna act nul, odata ce in primul contract, cel cu dezvoltatorul taxele la stat (ce vor reveni acestui contract - fct. de valoarea contractului agreata de parti) vor fi incluse in suma totala ce se va plati la notariat.
Apoi in contractul de vanzare-cumparare dintre unchiul meu si mine, la fel, taxele la stat pentru valoarea de cumparare a imobilului (valoare comunicata de notariat de asemenea), superioara valorii de grila a imobilului vor fi si ele platite la incheierea contractului, prin plata onorariului.
Multumesc anticipat.
In cazul in care as proceda asa, as avea probleme pe viitor?