avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate Costy_27

Activitate Costy_27

Va multumesc pentru sfaturi. Pe viitor o sa am grija sa respect formele legale. Numai bine! :)
Buna seara din nou!
Am inteles ca functionarii publici au dreptul sa-mi solicite procura notariala pt a putea sa reprezint o persoana fizica in fata autoritatilor cu scopul depunerilor de acte... Dar unde scrie acest lucru? In ce articol ?
Am incercat de nenumarate ori sa le explic functionarilor ca avem un ctr cu partea beneficiara (pers fizica) si sa il prezint. Dar mi-au spus ca nu au voie sa-mi solicite acest contract in schimbul procurii notariale deoarece in ctr sunt stipulate niste date confidentiale (sume de bani, clauze de confidentialitate, etc) la care ei nu trb sa aibe acces. Ori in situatia aceasta, sigurul lucru care le face dovada ca noi avem ''inca'' un ctr (in valabilitate nereziliat sau fara a fi in litigii cu partea beneficiara) fara sa le prezint contractul dintre noi partile, este acea procura notariala..
Le-am cerut sa-mi arate unde specifica in lege ca o persoana fizica atunci cand nu poate fii direct implicata in relatia cu autoritatile este obligata sa fie imputernicita de alta persoana NUMAI prin Notar.. Nimeni nu mi-a spus/aratat vreo lege, Hotarare de Guvern, etc. Toti imi spun sa caut in Legislatie.. Ori eu nu am gasit nimic legat de acest lucru in codul civil...
Acum revin la intrebarea.. In ce articol de lege, Hotarare de Guvern se prevede in mod expres ca aceasta imputernicire dintre doua persoane fizice se face prin procura notariala?
Va multumesc!
dar are voie sa-mi cera procura? E vreun art de lege in acest sens? Sau este un abuz?
Exista o baza legala care le da ,,dreptul,, functionarilor publici sa-mi solicite procura notariala atunci cand Firma la care lucrez (directorul firmei/sefu') ma trimite sa depun documente de avizare/autorizare pt o persoana fizica (clientu' nostru/beneficiarul) in relatia cu o institutie publica?
Aceasta activitate de CONSULTANTA SI REPREZENTARE JURIDICA pe care o numiti EXERCITARE FARA DREPT A AVOCATURII este considerata INFRACTIUNE chiar daca avem incheiat un contract de prestarii sevicii intre noi ca firma de proiectare si clientii nostri (pers fizice sau juridice denumiti beneficiari) in care sunt stipulate in mod expres obligatiile noastre de intocmire a documentatiilor si obtinerea de avize/autorizatii? Am inteles bine?
In acest caz.. ce lege sanctioneaza aceasta practica numita ,,exercitare fara drept a avocaturii?
Va multumesc din suflet pt sfaturile pretioase.
O seara buna va doresc!
Buna seara!~
Lucrez la o firma de proiectare si ma ocup cu depunerea documentelor (clientilor) pt obtinerea avizelor si autorizatiilor de la institutiile de stat. Mereu ma lovesc de problema cu imputernirea/procura notarila pt depunerea documentelor. Din cate stiu a aparut o Hotarare de Guvern care stabileste eliminarea stampilei de pe documente, declaratii, delegatii sau imputerniciri/procuri etc. Intrebarea este urmatoarea: Functionarii publici au voie sa-mi solicite procura notarila atunci cand depun documente in numele unei persoane fizice?
Va multumesc?