avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate cristina bahna

Activitate cristina bahna

Răspuns la discuția spor repaus saptamanal
Multumes tare mult. Asa am functionat si noi pana acum. Problema e ca am primit ca masura in urma unui control de la ITM, sa introducem in CCM si ROI valoarea acestui spor pe care l-am acorda pentru munca in cele doua zile de repaus, daca ar fi cazul.

Ce pot sa fac, sa contest aceasta masura? Sau as putea, atata timp cat orele suplimentare sunt platite cu un spor de 100%, sa mentionez ca sporul pentru munca in repausul saptamanal este inclus in sporul pentru munca suplimentara?
ART. 132 din codul muncii spune:
(1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.

Sa inteleg din acest articol ca, pe langa sporul pentru munca suplimentara care ii este acordat, salariatului i se va acorda un alt spor pentru munca desfasurata in cele doua zile de repaus saptamanal? Mentionez ca programul de munca este de luni pana vineri, opt ore pe zi.

Daca raspunsul la intrebarea mea este ca da, se acorda un spor, care este valoarea la care este stabilit acest spor, exista prevederi legale in acest sens?

Va multumesc!