avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate MarcelB

Activitate MarcelB

andymaurul a scris:

In speta data,refuzul soacrei dvs.nu poate fi considerat o abatere de la lege.

Multumesc pentru raspunsul prompt, sa inteleg ca va castiga? Dupa ce i-a spus avocatul ei e foarte demoralizata si stresata.

Imi puteti da exemple de astfel de cazuri in care reclamatul a castigat? eu am incercat sa caut pe net dar nu am gasit :(
Soacra mea sta intr-un bloc la etajul 1, de curand s-a mutat cineva la parter si a venit la ea sa isi dea acordul pentru infiintarea unui cabinet stomatologic. Ea a discutat cu alte persoane care stau deasupra altor asemenea cabinete si i-au zis ca e zgomot mult drept pentru care ea a refuzat sa isi dea acordul fiind in varsta si bolnava(in ultimii 20 de ani a fost pensionata pe caz de boala).

Vecinul de la parter a dat-o in judecata pe motiv de abuz de drept, avocatul care o reprezinta i-a zis ca nu prea are sanse sa castige pentru ca au fost multe astfel de cazuri si toate castigate de reclamanti.

Doresc sa precizez urmatoarele:
- Noul vecin nu a venit sa sa intrebe despre acordul schimbarii locuintei inainte sa cumpere acel apartament.
- Cabinetul nu este inca amenajat deci nu se pot face teste de zgomot.

Pe de o parte ti se cere sa iti dai acordul iar daca refuzi te alegi cu daune de judecata?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum ar trebui sa procedeze in continuare pentru ca eu nu mai inteleg cine abuzeaza de cine.
Eu ma refeream la schimbarea comisioanelor pentru administrarea conturilor curente care nu necesita schimbarea contractului de credit dar imi modifica DAE.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca schimbarea comisionului lunar de administrare a contului curent, cont pe care sunt obligat sa il tin deschis la o banca in urma unui contract de credit, poate fi considerata acceptata tacit.

Va multumesc,
Marcel
Multumesc pentru raspunsuri.

Intradevar, angajatorul nu poate asocia timpul petrecut ptr venirea la servici cu timpul de lucru. Nu e vina lui ca unii stau mai aproape sau mai departe sau traficul este asa cum este...

In schimb timpul pertrecut pe drumuri in interes de serviciu mi s-ar parea normal sa fie calculat ca si timp de lucru insa ceea ce este deductibil dar si nu reglementat printr-o lege clara nu poate fi cerut de la toate mintile inguste.

Eu cred ca o sa adopt solutia cea mai simpla, imi gasesc alt sef mai intelegator :)

Imi pare rau doar de colegii carora li se va intampla la fel ca mie...
Multumesc de raspuns,

Sa inteleg ca pana la urma ar trebui sa ii multumesc sefului meu ca imi calculeaza timpul petrecut pe drum la jumatate pentru ca nu se specifica nicaieri cu ce se echivaleaza?

:-/
Buna ziua,

Seful meu imi calculeaza, cand ma intorc din delegatii, drumul de 8 ore ca fiind echivalent cu 4 ore de lucru si imi mai cere sa vin inca 4 ore la servici in aceeasi zi.

Este corect? Va rog sa imi faceti referire la articole de lege referitoare la echivalenta timpul petrecut pe drum din delegatii.

Va multumesc