avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate Cristieu

Activitate Cristieu

Răspuns la discuția Defectiune tehnica auto nou
Multumesc pentru sfat . Nu cred ca astfel de situatii sunt acoperite . Credam ca este mentionat pe undeva prin lege vre-un text care ar cuprinde si satfel de situatii . Multumesc inca o data .
Buna ziua , am un auto cumparat prin leasing in Februarie 2018 . In data de 06,07,2018 fiind in concediu odihna , in drum spre Loc. Gura Humorului turbina masini a cedat plafonand masina la o viteza maxima de 70 km/h. Am vorbit cu cei de la asistenta rutiera si am convenit sa ma deplasez pana la Gura Humorului unde am ramas pana luni . Luni , am fost preluati de catre asistenta rutiera si am mers in Iasi la cel mai apropiat service autorizat, unde masina a ramas imobilizata pentru cca. 8- 10 zile. Asistenta rutiera gratuita primita o data cu masina ne-a acoperit urmatoarele cheltueli : cazare o noapte la Gura Humorului , tractare pe platforma Gura Humorului Iasi cat si transport in regim de taxi pentru mine si familia mea pana in Bucuresti. Stiind deja ca , daca masina va ramane in Iasi pentru reparatii si nu la Bucuresti dealer-ul din Bucuresti nu imi va da masina la schim, am solicitat celor de la asistenta rutiera sa imi duca masina la Bucuresti cu tot cu noi pentru a beneficia de masina la schimb costul fiind acelasi cu cel al transportului nostru fara masina defecta in regim de taxi . Acum , masina fiind la Iasi delaer-ul din Bucuresti nu imi poate oferi masina la schimb pe , perioada reparatiei masina, nefiind la ei in service - ul din Bucuresti , Casco nu ma poate ajuta deoarece este defectiune mecanica ,iar dupa remedierea defectiuni care necesita inlocuirea piesei va trebui sa merg pana la Iasi sa imi ridic masina . Masina fiindu-mi indispensabila si neavand cum sa merg eu sa imi iau masina de la Iasi ma vad nevoit sa imi inchiriez masina pe perioada reparatiei cat si sa platesc tot eu o masina ( platforma ) sa imi aduca masina de la Iasi . Aceste doua servicii ma costa cca. 3000 lei . Am luat legatura cu importatorul pe romania insa nu am reusit sa ajungem la un numitor comun . Macar sa suportam 50/50 aceste costuri , eu plata masini inchiriate iar el transportul masini mele de la Iasi la Bucuresti . Ce pot sa fac in acest caz deoarece nu mi se pare corect ca doar eu sa suport toate aceste costuri , mai ales ca este o defectiune a unei componente mecanice care, si daca as fi vrut nu as fi avut cum sa o stric . Multumesc anticipat pentru ajutor .