avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate bulinutza

Activitate bulinutza

Răspuns la discuția ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
eu cred ca va faceti prea multe probleme !

trebuie sa aveti in vedere faptul ca acesta nu este un concurs "cu loc", ca urmare nu cred ca dorinta comisiei de examinare este aceea de a fi extrem de drastica, tocmai pentru a face o selectie cat mai riguroasa, ci ea se rezuma (sau cel putin asa ar fi normal sa fie ...) la selectia candidatilor al caror nivel de cunostinte teoretice este mediu (a se vedea minim nota 6) si peste mediu...

ca urmare, nu cred ca tragedia examenului provine din faptul ca te consulti "1 minut" cu colegul (cel putin nu atata vreme cat colegul nu iti dicteaza cap-coada lucrarea) si cred ca se urmareste mai degraba respecatrea "regulilor jocului". ..si a fair playului ...

in speta, se creaza o regula general aplicabila, al carei dublu scop este stabilirea acelui nivel mediu de cunostinte de care vorbeam, precum si stabilirea egalitatii de sanse...ca sa zic asa...pentru toata lumea (adica daca unul respecta regulile jocului si nu isi aduce surse consistente de inspiratie - hands free, cursuri etc - se prezuma ca si celalat este obligat sa procedeze intocmai)

asadar...eu zic sa nu va mai faceti atatea griji cu privire la faptul ca nu se va putea ..."susoti"...

si fiti si voi mai optimisti !!! ca ma uit pe forumul asta si vad numai fetze planse !! asta e starea de spirit cu care vreti sa va prezentati maine la examen?...:) ...nashpa atunci...
multumim, Valica !

si multa bafta ...la corectat bine ca ati scapat ..pt Bucuresti...greul de-abia acum incepe ...
sa ne dai de stire ce si um pe la voi...cati ati fost ...cati ati intrat ...etc...ca oricum se vor afisa rezultatele mult mai devreme decat la noi ...
hey...din cei din tara n-a mai dat nimeni azi niciun examen?...:D
(extras din R E G U L A M E N T
privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat si a examenului de
obÑinere a titlului profesional de avocat definitiv, sesiunea NOIEMBRIE 2007
)

Art. 23.
(3) Candidatii ocupă locurile în sălile de examen la probele scrise în ordine alfabetică, conform listelor afisate.

:D
cum spuneam intr-un mesaj anterior ... NUUUU ne lasa cu codurile la noi !!! #-o
scrie in metodologie ! asta daca nu cumva tu dai deful...dar la admitere NU ne lasa cu codurile !!

si fiti si voi mai pozitivi !! :D

daca recititi mesajele o sa vedeti ca sunt numai "plansete"...
probabil ca stiti si voi ca succesul unui examen nu tine totdeauna numai de cat ai reusit sa asimilezi ...ci si de foarte multi alti factori !! (printre care si felul cum te "montezi" acolo in interiorul tau...) asadar, fiti optimisti ...ca o sa fie bine !! :)
1. daca ma gandesc ca intr-un amfiteatru sunt 200 de oameni...cred ca nu vor avea timp si nervi sa ne aseze in ordine alfabetica pe toti...parerea mea...

2. tocmai am vorbit cu cineva care a dat si admiterea si deful in acelasi amfiteatru ca si mine (adica amf 1, parter) si spunea ca sunt randuri de banci a cate 3 locuri / banca ... iar culoarele dintre banci sunt fff largi , asta insemnand ca e foarte dificil sa susotesti cu cel de la randul vecin... asta e vestea "rea"...

3. vestea buna e ca ..cica sunt doar 2-3 supraveghetori ...si ca oricat ar fi de exigenti, numarul mare de candidati ii copleseste... dar se pare ca sunt ok oamenii, se zburlesc un pic la inceput , dar dupa aia...mai iese unul pe coridor la o tigare...sau se mai aduna toti 3 la o susotica mica ...se poate misca ...

asadar...curaj ! ...o sa fie bine ! ...:)
aoleuuu, oameni buni !!!

cand incetati odata cu povestea asta cu codurile ??
1. (extras din metodologia examenului de ADMITERE)
Se interzice candidatilor sa detina asupra lor pe timpul desfasurarii probelor de
examen orice surse de informare si mijloace de comunicare, de orice fel. Incalcarea
acestor dispozitii atrage eliminarea din examen.

2. (extras din metodologia examenului de DEFINITIVAT)
Se interzice candidatilor sa detina asupra lor pe timpul desfasurarii probelor
de examen orice surse de informare si mijloace de comunicare, cu exceptia codurilor
necomentate si neadnotate, a Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea
profesiei de avocat, a Statutului profesiei de avocat si a Codului deontologic al
avocaÑilor din Uniunea Europeană. Incalcarea acestor dispozitii atrage eliminarea
din examen.

Ce-o fi atat de greu de priceput ??? :D
sau o fi din cauza stressului...:P