avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate Andu04

Activitate Andu04

Buna ziua,

Am dat un produs in service la Depanero prin emag. Ziua de inscrierii foii de service este 30.10.2018, iar produsul este facut disponibil de ridicare din showroom azi in data de 14.11.2018.
Am nevoie de ajutor in a determina daca numarul de zile in care produsul a fost tinut in service. In mod normal considerand informatiile din Legea nr. 449/2003 Art.11- (4) 15 zile calendaristice de la data de 30 ar trebui sa fie in pe data de 13.11.2018.

Operatorii emag sustin diferite versiuni ale interpretarii acestui termen printre care si faptul ca prima si ultima zi nu se iau in considerare la calcul termenelor in zile, conform codului civil.

Va rog sa imi confirmati sau infirmati afirmatia lor.
Va multumesc!
Buna ziua,

Voi prezenta cazul fratelui meu care s-a separat de sotie de mai bine de un an de zile, dar divortul nu a fost inca intentat. El s-a mutat inapoi in domiciliul familiei, iar interactiunea cu soria s-a redus la furnizare de bani lunara pentru a se intretine ea impreuna cu fata pe care o au impreuna si ea refuza sa il lase sa o bada. Pe 15 iunie 2018, a venit neanuntata si a lasat fata de 1an si 8luni in grija tatalui pe care refuza sa il lase sa o ia in custodie pana acum. Pe lanaga asta a facut si un scandal monstru. Mai apoi a plecat fara a putea scoate vreo informatie de la ea mai mult decat ca s-a satruat sa creasca fata si ca se duce sa-si refaca viata cu banii primiti ptr infrijirea acesteia...
o zi mai tarziu, pe 16 iunie, aceasta a venit din nou la resendinta fratelui cu pretextul de a lasa schimburi ptr fata dupa care a refuzat din nou sa plece. Acesta era singur cu fata acasa, in urma discutiilor si certurilor ea refuzand sa plece acesta s-a vazut obligat sa o scoata din casa chiar si cu forta. Ea mai apoi a chemat politia si a declarat ca a fost batatuta de el si i-a fost luata fata.

Cum ar trebui procedat in asemenea situatie? Am recomandat ca si el sa se duca sa depuna o declaratie sa spuna punctul lui de vedere.. dar nu stiu cat de mult ar Ajuta. Mai mult nu ar opri-o pe respectiva sa faca aceste “vizite” neanuntate si nedorite pline de scandal si urlete.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa il ajut in aceasta situatie sau ce ar putea face el in privinta aceasta. Acuzatia de abuz domestic este una foarte serioasa si favorizeaza femeile in totalitate.