avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum se calculeaza termenul service de 15 zile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum se calculeaza termenul service de 15 zile

Buna ziua,

Am dat un produs in service la Depanero prin emag. Ziua de inscrierii foii de service este 30.10.2018, iar produsul este facut disponibil de ridicare din showroom azi in data de 14.11.2018.
Am nevoie de ajutor in a determina daca numarul de zile in care produsul a fost tinut in service. In mod normal considerand informatiile din Legea nr. 449/2003 Art.11- (4) 15 zile calendaristice de la data de 30 ar trebui sa fie in pe data de 13.11.2018.

Operatorii emag sustin diferite versiuni ale interpretarii acestui termen printre care si faptul ca prima si ultima zi nu se iau in considerare la calcul termenelor in zile, conform codului civil.

Va rog sa imi confirmati sau infirmati afirmatia lor.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 16:48, 14 Noiembrie 2018
Bună ziua,

Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care ...

De la data, nu din data.

Calculul se face începând cu ziua următoare celei în care s-a predat produsul, a 15-a zi fiind ziua care încheie termenul legal - cea până la care ei trebuie să-l repare sau să-l înlocuiască.

În cazul dvs., numărătoarea - care se face cf. legii 449/2003, nu a codului civil :) - începe în 31 octombrie și se încheie în 14 noiembrie, deci se încadrează în termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie garantie termen legal 15 zile - include sau nu ziua predarii ATB30 ATB30 Buna ziua, Am adus la cunostinta si predat catre eMAG (in showroom) un produs electronic cu defectiuni pe data de 24.04.2023. Produsul a fost reparat pe data ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs in garantie t_ciprian t_ciprian Buna ziua, Am cerut catre Emag si DEPANERO, inlocuirea unui produs in garantie deoarece perioada in care nu a funtionat a depasit 10% din perioada de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, .....am o speță ,emag, depanero și dolarii , am ... Ion Ionutz_112 Ion Ionutz_112 Buna ziua, .....am o speță ,eMag, Depanero și dolarii , am și eu o situație , am achiziționat de la o doamna prin olx un telefon iPhone second hand , ... (vezi toată discuția)