avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reparatie garantie termen legal 15 zile - include sau ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reparatie garantie termen legal 15 zile - include sau nu ziua predarii

Buna ziua,
Am adus la cunostinta si predat catre eMAG (in showroom) un produs electronic cu defectiuni pe data de 24.04.2023. Produsul a fost reparat pe data de 9.05.2023 si receptionat in showroom pe 10.05.2023, 16 respectiv 17 zile de la aducerea la cunostinta a defectului produslui. Cei de la emag initial au inceput sa ma dezinformeze ca, cele 15 zile curg de la ajungerea in service, apoi dupa ce le-am trimis citate din lege, ca vorbesc cu colegii dumnealor, apoi chiar ieri mi-au scris ca imi returneaza banii sa le dau un cont bancar. Azi am primit un telefon ca ei se incadreaza in termenul legal de 15 zile, si ca data primirii nu se calculeaza.
Nu doresc acest produs, a fost de 2 ori in garantie la mai putin de 1 an diferenta.

1. Ma puteti lamuri va rog daca data predarii este inclusa in cele 15 zile legale.
2. Data notificarii reparatiei sau data cand produsul este disponibil fizic de ridicat incheie cele 15 zile ?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
ATB30, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul service de 15 zile Andu04 Andu04 Buna ziua, Am dat un produs in service la Depanero prin emag. Ziua de inscrierii foii de service este 30.10.2018, iar produsul este facut disponibil de ... (vezi toată discuția)
Respectare termen garanție cristinadinu cristinadinu Am o sesizare depusă în data de 30.07.2018 pentru o defecțiune la o mașină de spălat Bosch.Firma care asigura service-ul îmi spune că cele 15 zile ... (vezi toată discuția)
Produsul neraparat in 15 zile - am dreptul sa cer inlocuirea acestuia cu unul nou? Andrei_Dan_S Andrei_Dan_S Salutare, am o situatie legata de un produs defectat si trimis in service, care in prima faza mi s-a transmis ca pisele pentru reparatie vor ajunge in data ... (vezi toată discuția)