Buna ziua. Avand in vedere publicarea OUG 8/2025 privind organizarea cabinetelor medicale, in cazul medicilor stomatologi care au contracte de colaborare cu cabinete medicale, si lucreaza sub forma de SRL, sunt obligati sa isi modifice forma de organziare ca PFI, pentru a putea continua sa lucreze ? Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in cazului unui apartament, mostenit de sotul meu si de sora lui. Procentele erau 50 % socrul, restul in cote egale intre sot si sora. Acum 5 ani socrul a murit, in apartament ramanand sora lui. Acum 3 ani s-a acceptat calitatea de mostenitor la notar public, la cererea expresa a bancii la care s-a imprumutat sora pt credit ipotecar, si la care este debitor si sotul meu. (care nu inteles atunci -multi ani-diferenta dintre garant si debitor). Altfel spus apartamentul este ipotecat pe 20 ani. Rata o plateste doar doamna, care a si cheltuit banii, De la moartea socrului sora sta acolo, fara nici o intentie de a plati nimic, nu este de acord cu vanzarea apt, pt lichidarea creditului si eventual impartirea sumei ramase, dar nici nu vrea sa plateasca nici o sulta. Pur si simplu taraganeaza continuu "gasirea" unei solutii, mai nou nici nu raspunde la tel, doar prin mesaje, daca are chef probabil.
Cum se poate face iesirea din indiviziune, fara acordul sorei, si daca exista vreo posibilitate ca sora sa solicite dreptul de uzucapiune pe perioada rapida. (am inteles 10 ani). In cazul in care sotul merge in instanta, cum se procedeaza cu banca?
Scopul final nu mai este obtinerea vreunei sume, ci scaparea de calitatea de debitor la banca pe urmatorii 20 ani,
Multumesc.