avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune in cazul unui apartament mostenit, pentur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune in cazul unui apartament mostenit, pentur care nu s-a facut iesirea din indiviziune

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in cazului unui apartament, mostenit de sotul meu si de sora lui. Procentele erau 50 % socrul, restul in cote egale intre sot si sora. Acum 5 ani socrul a murit, in apartament ramanand sora lui. Acum 3 ani s-a acceptat calitatea de mostenitor la notar public, la cererea expresa a bancii la care s-a imprumutat sora pt credit ipotecar, si la care este debitor si sotul meu. (care nu inteles atunci -multi ani-diferenta dintre garant si debitor). Altfel spus apartamentul este ipotecat pe 20 ani. Rata o plateste doar doamna, care a si cheltuit banii, De la moartea socrului sora sta acolo, fara nici o intentie de a plati nimic, nu este de acord cu vanzarea apt, pt lichidarea creditului si eventual impartirea sumei ramase, dar nici nu vrea sa plateasca nici o sulta. Pur si simplu taraganeaza continuu "gasirea" unei solutii, mai nou nici nu raspunde la tel, doar prin mesaje, daca are chef probabil.
Cum se poate face iesirea din indiviziune, fara acordul sorei, si daca exista vreo posibilitate ca sora sa solicite dreptul de uzucapiune pe perioada rapida. (am inteles 10 ani). In cazul in care sotul merge in instanta, cum se procedeaza cu banca?
Scopul final nu mai este obtinerea vreunei sume, ci scaparea de calitatea de debitor la banca pe urmatorii 20 ani,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariana.sdr , utilizator 18:03, 16 Octombrie 2019
Buna ziua,
Discutati cu un avocat, acesta va poate ajuta foarte mult intr-o actiune in instanta ( vad ca amiabil nu va intelegeti asa ca instanta este singura solutie).
Se poate vinde acel apartament, plati creditul si imparti diferenta, daca mai ramane, si fara acordul doamnei dar nu mergeti in instanta fara un avocat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament mostenire/executare silita banca rocky rocky Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Detin impreuna cu sora mea un apartament in Bucuresti. Apartamentul este mostenire si amandoua avem acte care ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire dynor dynor Problema mea este urmatoarea: Socrul meu avea o sora. Sora casatorita detinea un apartament. Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)