avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare mostenire

Problema mea este urmatoarea:

Socrul meu avea o sora.
Sora casatorita detinea un apartament.
Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei.
Dat fiind ca din partea sotului sorei nu au aparut mostenitori legali, aprtamentul ii va reveni ca mostenire socrului meu?
Dat fiind faptul ca sotul sorei nu are mostenitori poate ca statul sa "mosteneasca" ceva din apartament?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 16:15, 3 Octombrie 2010
buna ziua.
vorbim de 2 succesiuni:
-prima cea a sorei, aici vor veni sotul supravietuitor+socrul dvs.
-cea de a doua succesiune a sotului unde vor veni mostenitorii acestuia de pana la gradul al IV lea inclusiv.
in lipsa unor astfel de mostenitori, vorbim de vacanta succesorala, in acest caz va culege statul.
In cazul in care statul devine detinator al 75% din acest apartament aveti idee ce se intampla?
Statul poate sa vanda apartamentul?
va putea vinde dupa dezbaterea succesiunii, si in limita cotei pe care o detine.
Va multumesc

O singura intrebare: socrul meu, ca si propietar al unei parti are drept de preemtiune>
asa e normal

Alte discuții în legătură

Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)