avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Activitate andrei farago

Activitate andrei farago

Buna seara,

Va mulțumesc amândurora pt răspunsuri.
Din păcate din norma de venit lipsesc 2 coduri CAEN de care as avea nevoie, iar după înțelegerea mea asta înseamnă că nu pot presta legal acele activități.

Ce doresc concret să știu este daca îmi fac SRL, pot sa am un sediu social declarat prin contract comodat in care sa declar că nu îmi desfășor activitatea și să îmi desfășor activitatea fara punct de lucru/sediu secundar și cu mine că administrator o perioada de timp? Știu că se poate pentru magazine online, am câțiva prieteni care fac asta de vreo 2 ani.

TOTAL FISCAL SOLUTIONS a scris:

Si la microintreprindere are impozit fix, respectiv 3% din cifra de afaceri, Mai mult decat atat, ca microintreprindere are acces la finantari nerambursabile (de ex. START UP NATION, Microindustrializare, etc), are acces la credite bancare daca se pune problema la un moment dat.

Buna seara,

Pentru a va introduce in dilema mea vreau sa va spun ca sunt in punctul de a deschide o firma care are ca scop creearea de siteuri web, promovare online, identitate de brand si grafica digitala.
Adresez comunitatii avocatnet.ro urmatoarele intrebari:
1. Exista o lege/hotarare/cod care sa indice daca in functie de codurile CAEN este nevoie de un spatiu destinat desfasurarii activitatii sau este suficient sediul social avand in vedere ca mare parte din activitate este pe calculator?
2.Exista o lege/hotarare/cod care sa indice ca in functie de codurile CAEN as avea nevoie de atestari,diplome etc.?
3.Exista o lege/hotarare/cod care sa indice ca in functie de codurile CAEN sa fiu nevoit sa am angajata minim o persoana sau pot desfasura activitate economica doar cu mine in functie de administrator?

Va multumesc!