avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Marius VLM

Activitate Marius VLM

Răspuns la discuția Contestatie ridicare permis
Pe tot parcursul comunicarii se vorbeste despre nevinovatia mea in context cu imposibilitatea vizibilitatii asupra existentei vreunui pieton, se spune ca s-a apreciat o sanctiune prea mare in context cu riscul social scazut al faptei, dar totusi se lasa pedeapsa cea mai mare, pedeapda care contrazice defapt toate aprecierile ca ar fi fost un risc social scazut.

Doresc reprezentarea in instanta de către un avocat, în cazul în care considerati ca sansele sunt peste 50% de a se anula si pedeapsa complementară.
Va rog o recomandare in acest sens.
Deci, va trebui sa fac apel?
La apel se poate revoca si prima hotărâre?
Poate fi doar o omitere a faptului ca trebuia sa se scrie explicit despre pedeapsa complementară......adica complementara sancțiuni principale, iar daca sancțiunea principală este "anulata" atunci cum se poate suspenda un permis pt o faptă care nu se încadrează în faptele ce pot duce la suspendarea permisului?
Va rog un contact pt o discuție oficială cu privire la reprezentarea in instanta.
Multumesc anticipat.

cyan a scris:

Daca nu se spune explici si ca suspendarea se anuleaza atunci aceasta ramane valabila, s-a inlocuit numai amenda cu avertisment.


În hotărârea primita in urma procesului de anul trecut se stipulează asa:
" Admite in parte plângerea contraventionala formulată de petentul X, în contradictoriu cu Directia Generala de Politie Bucuresti- Brigada rutiera, împotriva Procesului Verbal "xx" , emis de intimata, cu avertisment.
În baza dispozițiilor Art. 7 din O.G. nr. 2/2001, ii atrage atentia petentului asupra pericolului social al faptei săvârșite si ii recomanda ca pe viitor sa respecte dispozițiile legale"
Având în vedere că undeva mai sus in textul hotărârii spunea asa:
" Cu toate acestea, în temeiul art. 34 din O.G. 2/2001 (articol care coroborat cu art. 38 alin. 3 din același act normativ , permite instanței sa aprecieze inclusiv sancțiunea ce se impune a fi aplicata contravenientului, în ipoteza în care prezumția relativă de valabilitate a procesului verbal nu a fost rasturnata) , instanta considera ca sancțiunea avertismentului este totusi suficienta pt a i se atrage atentia petentului asupra obligatiilor ce ii revin in domeniul normelor de circulație pe domeniul public.
Opinia instanței are la baza art. 21 alin.3 din același act normativ conform cărora ' sancțiunea se aplica in limitele actului normativ si trebuie sa fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei savarsite...."

...si mai sunt fraze care arată că nu aveam cum sa am vizibilitate in partea dreapta de unde agentul a zis ca traversa un pieton, pt ca defapt prima masina era un camion care era deja jumatate din lungimea lui pe trecerea de pietoni, iar eu nu aveam cum sa am vizibilitate, lucru aratat si de un martor.
Intrebari:
1. În această hotărâre se vorbește despre pedeapsa complementară doar la inceput, cand o descrie ca parte din sancțiune, iar la final se spune ca : " se admite in parte plângerea mea..." și se dispune inlocuirea amnzii contraventionale cu avertisment, dar nu zice nimic de pedeapsă complementara. Deci, permisul ramane suspendat si se anulează doar amenda in puncte si in bani?
2. Am castigat doar o PARTE sau am câștigat tot?
Multumesc