1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată.
2. Un echipaj de poliție a venit și a constatat situația, dar mi-au comunicat că nu pot face nimic deoarece nu ne aflam în orele de liniște. Mi-au spus că dacă muzica va continua cu aceeași intensitate după ora 14 să revin la ei, specificându-mi faptul că orele de liniște sunt între orele 14 și 16. (Ceea ce s-a dovedit a fi informatie falsa)
3. Muzica a continuat în același ritm, iar la ora 14:28 am sunat din nou. În urma apelului a venit același echipaj de poliție care a constat muzica intensitatea ridicată a muzicii și mi-au dat mie amendă acuzându-mă de apeluri nejustificate la 112.
4. În trecut atât în Cluj cât și în Oradea am apelat la 112 în cazuri similare și de fiecare dată poliția a intervenit rezolvând situația.
5. Este prima dată când am de a face cu asemenea situații și fiind intimidat de modul în care polițistul a pus problema (muzica se auzea tare și eu eram cel vinovat de situația creată) nu mi-am dat seama că pot să îi cer să îmi specifice punctul de vedere în procesul verbal.
6. Este suspect faptul că același echipaj la ora 12:34 îmi spune să-i mai chem dacă problema persistă, iar când îi chem din nou, cunoscând situația, mă amendează pe mine. De ce nu mi-au semnalat lucrul aceasta de prima dată?
7. Nici dispecerul de la 112, nici ofițerul de poliție cu care am vorbit la telefon, cărora le-am descris în detaliu situația (menționez că și prin microfonul telefonului se putea auzi zgomotul muzicii) nu au avut vreo obiecție la apelurile făcute.
Am spus ca nu am nicio obiectie deoarece nu stiam ca voi primi amenda. Amenda mi-a scris-o doar la final de tot, pe toata durata interactiunii ofiterii nedandu-mi de inteles ca ar fi vorba de o amenda.
Doresc sa contest procesul verbal. Are rost? Am sansa de castig, sau sa platesc cei 250 e lei in termen de 48 de ore?