avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă pentru sunat nejustificat la 112. Doresc să ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă pentru sunat nejustificat la 112. Doresc să contest procesul verbal, are rost?

1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată.
2. Un echipaj de poliție a venit și a constatat situația, dar mi-au comunicat că nu pot face nimic deoarece nu ne aflam în orele de liniște. Mi-au spus că dacă muzica va continua cu aceeași intensitate după ora 14 să revin la ei, specificându-mi faptul că orele de liniște sunt între orele 14 și 16. (Ceea ce s-a dovedit a fi informatie falsa)
3. Muzica a continuat în același ritm, iar la ora 14:28 am sunat din nou. În urma apelului a venit același echipaj de poliție care a constat muzica intensitatea ridicată a muzicii și mi-au dat mie amendă acuzându-mă de apeluri nejustificate la 112.
4. În trecut atât în Cluj cât și în Oradea am apelat la 112 în cazuri similare și de fiecare dată poliția a intervenit rezolvând situația.
5. Este prima dată când am de a face cu asemenea situații și fiind intimidat de modul în care polițistul a pus problema (muzica se auzea tare și eu eram cel vinovat de situația creată) nu mi-am dat seama că pot să îi cer să îmi specifice punctul de vedere în procesul verbal.
6. Este suspect faptul că același echipaj la ora 12:34 îmi spune să-i mai chem dacă problema persistă, iar când îi chem din nou, cunoscând situația, mă amendează pe mine. De ce nu mi-au semnalat lucrul aceasta de prima dată?
7. Nici dispecerul de la 112, nici ofițerul de poliție cu care am vorbit la telefon, cărora le-am descris în detaliu situația (menționez că și prin microfonul telefonului se putea auzi zgomotul muzicii) nu au avut vreo obiecție la apelurile făcute.

Am spus ca nu am nicio obiectie deoarece nu stiam ca voi primi amenda. Amenda mi-a scris-o doar la final de tot, pe toata durata interactiunii ofiterii nedandu-mi de inteles ca ar fi vorba de o amenda.

Doresc sa contest procesul verbal. Are rost? Am sansa de castig, sau sa platesc cei 250 e lei in termen de 48 de ore?
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:18, 24 Iulie 2018
Apelarea serviciului de urgenta 112 se poate realiza numai in situatiile in care este pusa in pericol viata
Verificati site-ul autoritatii pentru a constatat cate amenzi au fost aplicate in 2017 pentru apelare nejustificata
In cazul dv era suficient sa sesizati oficial politia teritoriala
Nu se justifica efortul si demersul in instanta deoarece veti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă un vecin dă muzică cu o intesitate prea tare după ora 22 chiar și noaptea adică pînă aproape de dimineață se poate suna la 112
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este. Eu am sunat intr-o iarna la ora 1 noaptea la 112 din cauza unor vecini care dadeau muzica la maxim. Operatoarea mi-a facut legatura la politie si cei de acolo la circa de politie de care apartineam. Au venit repede (desi era o zapada de 30 de cm) si au rezolvat problema cu un avertisment.Din pacate ziua e mai greu de rezolvat deoarece legea prevede, ciudat din punctul meu de vedere, ca doar intre orele 13 si 14 (si 22-7) exista obligatia de a face liniste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Mihai Eremia".

1. Serviciul integrat "112" este destinat "apelurilor de urgenta" (pentru situatii/cazuri "urgente")

2. In speta/situatia descrisa nu am constatat elementul "urgenta".

3. Pentru cazuri de genul celui prezentat apelati, direct, sectia de politie din proximitate sau politia comunitara.
In functie de situatie.

Cu stima.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice danionionescu danionionescu Am o problema cu un vecin care intelege sa-si petreaca weekendurile cu muzica data la maximum, incepand de la ora 11 pana la 4 dimineata fara intrerupere! As ... (vezi toată discuția)
Fotbal - teren printre blocuri - zgomote mari - ce e de facut? Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, La citiva metri de blocul meu s-a facut acum vreo doua luni un teren de fotbal. Ei bine, l-au transformat in stadion, ziua si noaptea joaca ... (vezi toată discuția)