avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburarea linistii publice

Am o problema cu un vecin care intelege sa-si petreaca weekendurile cu muzica data la maximum, incepand de la ora 11 pana la 4 dimineata fara intrerupere! As putea face o plangere pentru tulburarea linistii publice fara sa fiu pus fata in fata cu el? Consider ca o intrevedere nu m-ar face sa ma simt in siguranta. Evident, ma voi legitima conform legii si-mi voi oferi toate datele autoritatilor, dar nu doresc sa fiu pus fata in fata la rezolvarea problemei. Ce prevede legea in acest sens?
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
danionionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 11:10, 29 August 2016
Trebuie sa il prindă în flagrant.
E posibil sa fie necesar și un martor și aceasta ar însemna să fiți audiat la proces dacă contesta amenda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunati la 112. Vor constata singuri galagia. Nu va vor confrunta cu respectivul mai ales daca dvs. nu veti dori acest lucru. Dupa orele 22 trebuie sa fie liniste. Si chiar si in cursul zilei nu este normal sa fie data muzica la maxim. Din pacate multi certati cu legea incearca sa sfideze bunul simt. Ar trebui ca mai multi sa ia atitudine, in definitiv nu cred ca numai dvs. sunteti singurul deranjat. O sa-i dea o amenda, iar daca tot continua ii chemati din nou pe politisti ca il amendeaza in fiecare zi daca vrea.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
Justitiarul711, utilizator
Daca suna la 112 si este liniste cand vin agentii de pollitie il poate amenda.

Mai bine ar suna la sectie sa reclame.

E foarte aiurea cu sunatul la 112.
Sunt multe persoane amendate aiurea si in instanta dupa ce contesta nu prea reusesc mare lucru...in sensul ca pot ramane cu amenda sau cu avertisment...
M-am gandit si la acest aspect, dar cand se porneste de obieci nu se mai opreste inainte de ora 4 dimineata, deci sanse sa-l prinda in flagrant sunt de 100%. E vorba de o situatie care se repeta si banuiesc ca nu sunt singurul deranjat. Probabil ca intr-un final voi suna si la politie daca nu mai pot suporta noptile nedormite. In plus ar trebui sa existe prevederi legale si in timpul zilei. Nu spun sa vorbeasca toata lumea in soapta, dar muzica prin boxe nu e acelasi lucru cu o simpla cearta care se aude prin fereastra blocului. In mod clar sunt perturbate niste activitati, sunt probabil copii care nu-si pot face lectiile, batrani care nu se mai pot odihni etc.
Atunci puteti suna la 112.
Nu e obligatoriu sa va dea amenda daca opreste individul muzica dar am vazut ca se dau amenzi aiurea si in instanta oamenii pierd...
Am vazut cel putin 20 de cazuri intr-o zi...pe amenzi aiurea in diferite cazuri...
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre tulburarea linistii publice stc1 stc1 Buna ziua! De curand, vecinul de sub mine a devenit din ce in ce mai pretrecaret. Dimineata, seara, luni, marti, duminica...Ziua si ora sunt irelevante. ... (vezi toată discuția)