avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini galagiosi

Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni.
Mă deranjează enorm având în vedere că toate acestea se intampla in fata geamului meu,deci sunt nevoita sa ii aud toată ziua.
Având în vedere că majoritatea timpului în care mă deranjează se afla în afara orelor de liniște nu pot suna la politie.
De asemenea, in cazul in care sun la politie risc că situația sa degenereze și să mă deranjeze cu muzica și mai tare(de asemenea nu îl raporta în afara orelor de liniște).

In acest caz, poate cineva să mă sfătuiască ce as putea face ? Exista o lege pentru așa ceva? Vreau sa precizez că vecinul este violent și nu mă pot înțelege cu el de vorbă bună.

Mulțumesc de ajutor in avans!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 9 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati politia, in aceasta perioada nici nu au voie sa se stranga. Nu inseamna ca au voie sa va deranjeze cu muzica tare daca nu sunt ore de liniste.
Aveti legea de partea dvs.
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;



Daca politia nu va ajuta, strangeti probe si va trebui sa il actionati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)