avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intrebare despre tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intrebare despre tulburarea linistii publice

Buna ziua!

De curand, vecinul de sub mine a devenit din ce in ce mai pretrecaret. Dimineata, seara, luni, marti, duminica...Ziua si ora sunt irelevante. Parca as locui langa o carciuma.

M-am documentat putin, si am gasit urmatorul fragment:
"Art. 3 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
.........
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;".

Individul nu respecta decat orele de liniste 22:00-8:00.

Avand in vedere "... tulburarea, fara drept, a linistii...", ce inseamna, mai exact, fara drept. Cand este o persoana indreptatita sa tulbure linistea si cand nu ?

De asemenea, poate primi amenda in timpul zilei pe baza acestui articol ? Cum imi recomandati sa procedez ? Cu respectivul nu se poate discuta, au mai incercat vecinii/administratorul.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stc1 , utilizator 19:37, 5 Februarie 2014
Putei face o sesizare scrisa la politie invocand Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind tulburarea linistii si ordinii publice. Totusi dvs. mentionati ca respecta linistea intre orele 22,00-08,00. Depinde si de natura zgomotelor produse, intensitatea acestora, durata, etc. in afara orelor mentionate anterior.
Fara drept poate insemna un accept din partea vecinilor, pentru o perioada scurta, un eveniment, etc. (zi onomastica, botez, etc.).
Va multumesc pentru raspuns.

Zgomotele produse constau in muzica la intensitate medie, si eventuale strigate. Respectivul vecin nu are acord din partea celorlalti locatari, iar in unele zile este galagie constanta, de dimineata pana seara.

Cu privire la sesizarea scrisa, am doua intrebari:
1. Se poate face si fara sa fi facut o sesizare telefonica la 112 inainte ?
2. Am nevoie de martori ?

O seara placuta!
Este bine sa faceti anterior si sesizari telefonice, pentru a se deplasa la locul respectiv reprezentanti ai politiei locale, primariei, etc. pentru a face constatari audio-video.
O sesizare semnata de mai multi vecini alaturi de dvs. poate avea o mai mare cautare la autoritati.
Multumesc inca o data pentru raspunsuri, m-au ajutat mult in legatura cu aceasta problema.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața din nou stres ioan va rog re vin cu intrebare ... Oana.1 Oana.1 Bună dimineața din nou stres Ioan va rog re vin cu intrebare legata de asociatie de proprietari. Va rog noi ca asociatie în urma.unei AG am Stabilit alt ... (vezi toată discuția)