avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate iriscom

Activitate iriscom

Răspuns la discuția Receptie apartament nou
Intra-devar, antecontractul prevede doar "la cheie", cu cf, finisaje, bransamente.., etc, nu si stas tehnic pentru ca asa era standardul contractului. Eu doream sa stiu daca in constructii exista niste norme de calitate care trebuie respectate si care, evident, sa fie trecute in cartea tehnica a constructiei pentru ca nu pot fi trecute intr-un antecontract si folosite la receptie. Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca si daca faianta este pusa pe tavan in loc de pereti, nu se poate face nimic daca beneficiarul (dezvoltatorul) a receptional apartamentul asa.
Inteleg de aici ca dezvoltatorul poate sa vanda un apartament in orice conditii de realizare, iar cumparatorul trebuie sa il accepte oricum pentru ca altfel tot el este penalizat prin retinerea unui procent din acont, daca refuza pentru ca nu este respectata calitatea in contructii,
Multumesc! Este bine de stiut ca nu ai nici un drept ca si cumparator.
Pe mine ma intereseaza care este procedura la momentul respectiv, nu acum. Daca la momentul in care voi face EU, viitorul proprietar, receptia, constat deficiente de executie , pot sa cer remedierea lor? cerere facuta in mod oficial, consemnata intr-un proces verbal, cu termen de remediere a problemelor constatate si care sa aduca penalizari constructorului daca nu le remediaza?
nu sint cel direct, sint cumparatorul care, din cite stiu, va receptiona la rindul sau apartamentul. Nelamurirea mea era referitoare la cazul in care constat vicii de genul: Elemente care tin de aspectul vizual al finisajelor (pereti, parchet fara rosturi distantate, tamplarie etc.);, ce se poate face.
Inteleg ca se face un proces verbal in urma receptiei in care se consemneaza nemultumirile/constatarile, daca acestea exista.In urma acestei receptii, trebuie achitat apartamentul (diferenta fata de ceea ce s-a achitat la antecontract) ? sau se asteapta pana la remedierea celor constatate? care ar fi durata de timp pentru remediere?Exista norme de constructie/ precizari legale care sa prevada marjele abaterilor in constructie? de exemplu, daca se constata ca o camera nu are unghiurile de 90, rezultand astfel diferente de lungime a peretilor, camera nemaifiind un patrulater dreptunghic. Ce se poate face in acesta situatie? Daca remedierea ar presupune lucrari mai mari si nu se doreste de care dezvoltator?