avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Receptie apartament nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Receptie apartament nou

Inteleg ca se face un proces verbal in urma receptiei in care se consemneaza nemultumirile/constatarile, daca acestea exista.In urma acestei receptii, trebuie achitat apartamentul (diferenta fata de ceea ce s-a achitat la antecontract) ? sau se asteapta pana la remedierea celor constatate? care ar fi durata de timp pentru remediere?Exista norme de constructie/ precizari legale care sa prevada marjele abaterilor in constructie? de exemplu, daca se constata ca o camera nu are unghiurile de 90, rezultand astfel diferente de lungime a peretilor, camera nemaifiind un patrulater dreptunghic. Ce se poate face in acesta situatie? Daca remedierea ar presupune lucrari mai mari si nu se doreste de care dezvoltator?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:05, 25 Iulie 2018
Mai întâi, doar beneficiarul sau autoritățile pot notifica deficiențe și cere remedieri. Ați sugerat că sunteți parte a unui antecontract, prin urmare, nu sunteți beneficiarul. Greșesc?
nu sint cel direct, sint cumparatorul care, din cite stiu, va receptiona la rindul sau apartamentul. Nelamurirea mea era referitoare la cazul in care constat vicii de genul: Elemente care tin de aspectul vizual al finisajelor (pereti, parchet fara rosturi distantate, tamplarie etc.);, ce se poate face.
Dacă antecontractul dvs nu are clauze privitoare la receptionare in aceasta etapa, nu aveti decât de asteptat. Divergentele le veti notifica doar când veți fi parte din contract
Pe mine ma intereseaza care este procedura la momentul respectiv, nu acum. Daca la momentul in care voi face EU, viitorul proprietar, receptia, constat deficiente de executie , pot sa cer remedierea lor? cerere facuta in mod oficial, consemnata intr-un proces verbal, cu termen de remediere a problemelor constatate si care sa aduca penalizari constructorului daca nu le remediaza?
Daca in antecontractul dvs nu e precizat altfel (cred ca ma repet, dar vreau sa fiu sigur) in momentul in care veti incheia contractul de vanzare, veti cumpara un apartament gata receptionat, asa cum este el.
Bineinteles ca puteti sa cereti remedierea lor, printr-o notificare catre beneficiar. Daca puteti invoca o specificatie tehnica, anexa la antecontract. Cat despre penalizari, nu puteti sa le obtineti de la o persoana care nu va este opozabila.
Antecontractele se semneaza foarte usor, am observat.

Alte discuții în legătură

Probleme fatada bloc nou Raluca2588 Raluca2588 Buna ziua, am achizitionat prin programul Prima Casa cu apartament nou intr-un complex rezidential in 2014. Blocul are 9 etaje si o terasa retrasa, iarna ... (vezi toată discuția)
Apartament in bloc nou - dezvoltatorul nu vrea treaca nici o clauza de garantie in contractul de v-c katanel katanel buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: 1. am dat avansul la un apartement situat la etajul 9/9 al unui bloc nou construit in 2016, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Proces asociatie de proprietari/dezvoltator imobiliar stefanpopa2016 stefanpopa2016 Buna ziua, ma adresez d-voastra cu speranta obtinerii unor informatii.Suntem o asociatie de locatari care inca nu a preluat complexul rezidential de la ... (vezi toată discuția)