avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate ginacuta

Activitate ginacuta

Buna ziua!
in perioada ian 2005-nov 2006 am beneficiat de concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani.
Potrivit art. 18 alin. (7) Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, astfel cum a fost modificată de Legea nr. 7/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Având în vedere prevederea legală de mai sus, consider că aceasta se aplică tuturor persoanelor care s-au aflat în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, conform legii.
am facut o cerere in acest sens catre conducerea consiliului judetean la care lucrez, solicitand ca sa fiu incadrata in alta transa de vechime, in calitate de beneficiara a acestor prevederi. Mi s-a respins cererea, cei din cadrul institutiei considerand ca de acest drept vor beneficia doar femeile care au intrat in concediu de crestere a copilului incepand cu anul 2007.
Dumneavoastra ce parere aveti?
Intentia mea este de a/mi castiga acest drept in contencios.