avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... CCC - vechime in specialitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

CCC - vechime in specialitate

Buna ziua!
in perioada ian 2005-nov 2006 am beneficiat de concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani.
Potrivit art. 18 alin. (7) Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, astfel cum a fost modificată de Legea nr. 7/2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Având în vedere prevederea legală de mai sus, consider că aceasta se aplică tuturor persoanelor care s-au aflat în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, conform legii.
am facut o cerere in acest sens catre conducerea consiliului judetean la care lucrez, solicitand ca sa fiu incadrata in alta transa de vechime, in calitate de beneficiara a acestor prevederi. Mi s-a respins cererea, cei din cadrul institutiei considerand ca de acest drept vor beneficia doar femeile care au intrat in concediu de crestere a copilului incepand cu anul 2007.
Dumneavoastra ce parere aveti?
Intentia mea este de a/mi castiga acest drept in contencios.

Cel mai recent răspuns: Av Oficiu , Avocat 14:26, 12 Decembrie 2007
art. 33 din norma metodologica de aplicare a OUG 148/2005 prevede ca perioada in care se beneficiaza de indemnizatie se asimileaza stagiului de cotizare in sensul legii 19/2000. Norma de care vorbesc a fost publicata in MO 704 din august 2006 si are in vedere OUG nemodificata prin legea 7/07.
cat priveste vechimea in serviciu, nu s-a modificat inca norma de mai sus, asa cum ar fi trebuit, cf. legii, motiv pentru care ramane calea deschisa la interpretari.
principiul neretroactivitatii, la care fac apel angajatorii dvs. pentru a argumenta neaplicarea disp. art.18 al.7 din oug 148 modificata, este, dupa opinia mea, interpretat de domniile lor in mod gresit.
in cazul dvs. se pune problema aplicarii imediate a legii noi, iar nu a retroactivitatii deoarece dvs. urmariti aplicarea in acest moment a legii noi, 7/07, si calcularea sporului de vechime conform disp. in vigoare la acest moment.
este, evident, loc de interpretare, din pacate.
partea buna ar putea fi ca, de cele mai multe ori, institutiile publice nu-si angajeaza avocati si, in consecinta, in caz ca pierdeti, sansele sa platiti cheltuieli de judecata sunt mici. Iar taxele sunt 0 in contencios.
verificati si incidenta legii statului functionarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediui pentru cresterea copilului se considera vechime in munca si in specialitatea studiilor? gabitzu_l gabitzu_l Buna ziua Lucrez pe o functie publica si ma intereseaza daca concediul pentru cresterea copilului se considera vechime in munca. Am fost in concediu din ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Perioada concediului pentru cresterea copilului - vechime in munca ? ciancu ciancu Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada august 2008 - aprilie 2010 constituie vechime în muncă (dacă se ... (vezi toată discuția)