avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu crestere copil-vechime in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu crestere copil-vechime in munca

Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)??
Cel mai recent răspuns: Irmuresan , utilizator 08:46, 26 Noiembrie 2010
Da, concediul pentru cresterea copilul este considerata vechime in munca, conform OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului: Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
Da, se considera vechime in munca pentru pensie dar nu pentru acordarea sporului de vechime.
tudorvaleriu a scris:
se considera vechime in munca pentru pensie

Nu se cheama vechime ci stagiu de cotizare. Vechimea, in sensul de calitate care atrage sporul pentru vechime si alte avantaje de acest gen, e altceva, si nu contine perioade asmilate cum e concediul de ingrijire copil. Avand in vedere intrebarea initiala, trebuie subliniat ca CIC nu se are in vedere la stabilirea sporului de vechime.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
eu consider altceva si iau ca baza legala pentru a justifica parerea mea, OUG 148/2005, art.18, alin7):

"(7)Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta."

- aceasta perioada intra in calcul la sporul de vechime, atentie!!!!
Da, asa e, uitasem de prevederea asta :)

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in camoul muncii sau nu ? ana55 ana55 concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de doi ani constituie vechime in campul muncii sau nu (vezi toată discuția)
Vechimea in munca iuliana ionescu iuliana ionescu perioada in care o salariata a avut suspendat cim conform OUG 148/2005, fiind in concediu pentru crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani, constituie ... (vezi toată discuția)
Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)