buna ziua!
sunt asociat unic si administrator la o firma de agricultura cu activitatea suspendata. de vreun an de zile contul firmei are poprire de la un birou executor judecatoresc datorita faptului ca fostul administrator a semnat un bilet la ordin (chiar retroactiv, dupa parerea mea) si a garantat plata unei facturi pe care eu nu am simtit-o in regula si chiar am anumite dovezi pt care cred acest lucru. in cele din urma o parte din bani a fost transferata catre cel care facea prestari-servicii(din factura respectiva) dar nu in totalitate deoarece restul de bani din contul firmei mele are destinatie speciala si astfel eu am in continuare poprire. am contestat in instanta aceasta situatie si totul merge foarte greu pana voi vedea daca am sau nu dreptate.
intrebarea mea este: in tot acest timp eu nu pot sa folosesc utilajele in alt scop (prestari servicii) pt ca ele sunt in patrimoniul firmei si daca nu nu pot trage pe nimeni la raspundere pt aceasta lipsa de folosinta?
Buna ziua!
In 2014 mama mea a murit si era asociat unic la o firma de agricultura iar concubinul ei a devenit in acel moment administrator cu drepturi depline si eu asociat unic...
Dupa 2 ani de zile am descoperit niste nereguli si nu am mai fost de acord ca fostul iubit al mamei sa mai ramana administrator si am preluat eu si aceasta functie...
Am intrat in conflict cu concubinul mamei si am cerut contabilitatea firmei ca sa pot continua activitatea...Acesta nu mi-a oferit decat niste facturiere + facturi si alte acte insa nu si cele importante ca sa pot sa continui sa depun la anaf toata documentatia si astfel a trebuit sa suspend activitatea firmei de la onrc..
Intrebarea mea este: acest fost administrator nu are obligatia sa-mi predea absolut toata contabilitatea printr-un pv? (desi el sustine ca nu a luat in primire printr-un pv contabilitatea si gestiunea si chiar daca n-ar fi asa eu tot nu am de unde sa stiu pt ca el detinea toate actele din cadrul firmei)
Va rog se poate un sprijin? o directiva? orice