avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Activitate helen68

Activitate helen68

Răspuns la discuția reconstituire vechime in munca
am cautat pe net avocat legislatia muncii si am sunat, mi s-a spus ca trebuie sa platesc la inceput si la final primesc cheltuielile de judecata. cum se procedeaza? multumesc
Răspuns la discuția reconstituire vechime in munca
doar daca actiunea in instanta o fac personal, fara a solicita sprijinul unui avocat - am intrebat si mi s-au cerut bani pentru a depune actiunea. corect?
Răspuns la discuția reconstituire vechime in munca
Multumesc pentru raspuns. Ideea este ca orice actiune in instanta presupune cheltuieli pe care nu sunt in masura sa le fac acum. ITM nu ar putea sa solicite/oblige angajatorul sa depuna extras din statele de plata ? Pentru ca acestea au termen de pastrare 50 ani tocmai ca sa poata fi utilizate. Precizez faptul ca am solicitat un stagiu de cotizare de la casa de pensii si acolo apare plata efectuata de catre angajator in perioada respectiva.
Am vazut pe net ca exista un ordin de la Inspectia Muncii prin care ITM nu este obligat sa completeze cartea de munca in cazul in care nu detine statele de plata.
Am lucrat in perioada sept 2010 pana in iulie 2011 la o agentie imobiliara. Acestia nu au completat cartea de munca si nici nu mi-au eliberat adeverinta de vechime. Anul acesta am solicitat firmei adeverinta de vechime dar aministratorul firmei a refuzat sa o semneze. Am solicitat la itm adeverinta si mi s-a comunicat ca ei nu pot sa completeze cartea de munca pentru perioada sep-dec 2010 deoarece firma nu a depus statele de salarii pe perioada respectiva. Ce pot sa fac pentru a obtine reconstituirea vechimii in munca .