avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reconstituire vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reconstituire vechime in munca

Am lucrat in perioada sept 2010 pana in iulie 2011 la o agentie imobiliara. Acestia nu au completat cartea de munca si nici nu mi-au eliberat adeverinta de vechime. Anul acesta am solicitat firmei adeverinta de vechime dar aministratorul firmei a refuzat sa o semneze. Am solicitat la itm adeverinta si mi s-a comunicat ca ei nu pot sa completeze cartea de munca pentru perioada sep-dec 2010 deoarece firma nu a depus statele de salarii pe perioada respectiva. Ce pot sa fac pentru a obtine reconstituirea vechimii in munca .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 29 Iulie 2018
Puteti promova o actiune in instanta impotriva fostului angajator.

Carnetul de munca se poate completa de catre ITM cu mentiunea ca "in perioada 01.09.2010 - 31.12.2010, societatea nu face dovada executarii contractului individual de munca (lipsa state de plata)".
Multumesc pentru raspuns. Ideea este ca orice actiune in instanta presupune cheltuieli pe care nu sunt in masura sa le fac acum. ITM nu ar putea sa solicite/oblige angajatorul sa depuna extras din statele de plata ? Pentru ca acestea au termen de pastrare 50 ani tocmai ca sa poata fi utilizate. Precizez faptul ca am solicitat un stagiu de cotizare de la casa de pensii si acolo apare plata efectuata de catre angajator in perioada respectiva.
Am vazut pe net ca exista un ordin de la Inspectia Muncii prin care ITM nu este obligat sa completeze cartea de munca in cazul in care nu detine statele de plata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
helen68, utilizator
Actiunea in instanta nu implica plata taxelor judiciare.

Puteti solicita angajatorului, daca acele state de plata au viza ITM-ului din acea perioada, sa le depuna cu o adresa de inaintare.
doar daca actiunea in instanta o fac personal, fara a solicita sprijinul unui avocat - am intrebat si mi s-au cerut bani pentru a depune actiunea. corect?
Nu este corect ... cine v-a cerut bani pentru depunerea actiunii ?

Alte discuții în legătură

Carte de munca narcisa12345 narcisa12345 buna ziua soacra mea lucreaza la o firma de 10sau 15 ani acum cateva zile a aflat ca de 7 ani nu i sa operat la cartea de munca deloc pana azi sunt 7 ani ne ... (vezi toată discuția)
Acte angajare simo888 simo888 Buna ziua, Am primit o oferta de angajare, la care mi s-a solicitat: - adeverinta de vechime pentru perioada lucrata necompletata in carnetul de munca de ... (vezi toată discuția)
Carte munca de returnat liniuta liniuta Rog urgent ! Trebuie sa mi se restituie CM de la societ. la care am fost angajat pana in luna august a.c.(2012) care are sediul in Buc. ; rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)