avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte angajare

Buna ziua,

Am primit o oferta de angajare, la care mi s-a solicitat:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata necompletata in carnetul de munca de la data de 31.12.2010 pana in prezent
- carnet de munca completat pana la dara de 31.12.2010.

Mentionez ca eu nu am pana in dec 2010 carte de munca, ci doar adeverinta de vechime.

Pana in momentul prezent nici un angajator nu mi-a cerut aceste documente, si nota de lichidare, demisia si adeverinta de cas .

Va rog sa imi spuneti daca este normal ceea ce imi ceri iei si daca pot refuza.

Sincer eu zic ca nu este ITM sau casa de pensii sa fac inventarul vechimii si modificarilor contractuale. Nu vad un scop in aceste documente.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 3 August 2015
In principiu, sunt necesare pentru angajare:
- copie B.I/ C.I.
- copie act de studii
- copie certificat casatorie / hotarare de divort
- copie certificat nastere/ copie certificate nastere copii
- declaratie cu persoanele aflate in intretinere, pentru calculul deducerii personala
- certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
- pentru unele posturi sunt este necesar si cazierul judiciar.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...

..... adeverinta de cas ......

In cazul in care veti beneficia de un concediu medical in lunile urmatoare, pentru plata acestuia angajatorul va avea nevoie de veniturile realizate de dvs. in ultimele 6 luni inainte de intrarea in concediu medical.

Am primit o oferta de angajare, la care mi s-a solicitat:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata necompletata in carnetul de munca de la data de 31.12.2010 pana in prezent
- carnet de munca completat pana la dara de 31.12.2010. ....

Documentele solicitate sunt necesare pentru a stabili , in caz de acordare, a sporului de vechime, dar si a altor avantaje care se pot acorda in functie de vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare angajare andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, As dori sa stiu ce trebuie sa contina dosarul de angajare conform legislatiei actuale . Adeverinta medicala pe care o solicitam viitorului ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru angajare lorelai_w lorelai_w Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare la angajare. De ce acte am nevoie de la vechiul loc de munca pentru o noua angajare? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime mariana_andra mariana_andra Buna ziua , As dori sa stiu daca adeverinta vechime este obligatorie in cazul angajarii . Pun aceasta intrebare deoarece pana acum am lucrat in ... (vezi toată discuția)